• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap6
  • Djur7
  • Energi1
  • Finansiering och EU-stöd17
  • Fiske och vattenbruk2
  • Forskning9
  • Företagande25
  • Handel och marknad3
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling8
  • Integration1
  • Jordbruk36
  • Jämställdhet och inkludering6
  • Klimat och miljö54
  • Kommunikation2
  • Kompetensförsörjning13
  • Kultur1
  • Landsbygdsutveckling11
  • Leader2
  • Mat och livsmedel40
  • Politik och program14
  • Rennäring3
  • Samhällsplanering2
  • Skola och utbildning3
  • Trädgårdsnäring7
  • Turism och besöksnäring2
  • Unga17
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri4
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar1
  • Hållbara gröna näringar129
  • Landsbygdsutveckling och Leader4

Typ

  • Poddavsnitt17

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året32
  • Mer än ett år sedan97
  • Vill du vara med och diskutera den gemensamma jordbrukspolitiken?

    Under 2026 tar Landsbygdsnätverket nästa steg för att stärka kunskaps- och erfarenhetsutbytet kring den gemensamma jordbrukspolitiken – med särskilt fokus på hållbar livsmedelsproduktion.

    2025-12-08
  • Aptitrundor och smakstråk lyfter lokal matkultur

    Nya affärsmodeller, starkare nätverk och fler vägar för lokala matproducenter att nå kunderna. Det är några av de resultaten av ett projekt som Sörmlands Matkluster avslutade tidigare i år. Till nytta för både de drygt 170 medlemmarna, för konsumenterna och matkulturen.

    2025-12-02
  • Jordgubbarna lyfter från jorden – ny teknik ger framtidens bär

    Från grisåker till odlingstunnlar. Emil Larsson har förvandlat familjegården till framtidens bärparadis där jordgubbarna har fått en ny plats att växa på – ovan jord. Med ny teknik, miljötänk och passion effektiviserar han odlingen steg för steg och säsongen för bären sträcker sig numera långt bortom midsommar.

    2025-12-01
  • #195 Vem får ta plats på åkern – om jämställdhetens roll i framtidens jordbruk

    Jordbruket är en framtidsbransch. Men det behövs fler som vill och kan arbeta här. Och hur löser man det? Skulle en ökad jämställdhet kunna vara en nyckel? Hör om vad ett mer jämställt jordbruk kan innebära för livsmedelsproduktionen, för innovationskraften och för hela samhället.

    2025-11-25
  • När smakerna visar vägen – så stärks framtidens mathantverk

    Hur beskriver man smaken av en sylt, en ost, ett surdegsbakat bröd? Genom två projekt visar Eldrimner hur både mathantverkares kompetens och landsbygdens attraktionskraft kan utvecklas med metoder för att prata om smak, men också hur hantverket kan skapa nya möjligheter för företagare och destinationer.

    2025-11-24
  • Två nya medlemmar tar plats i nätverkets styrgrupp - fokus på lantbruk och innovation

    Sveriges Frö- och Oljeväxtodlare samt Gröna kluster Sverige har nyligen gått med i Landsbygdsnätverket. Dessutom tar de varsin plats i styrgruppen. Genom sina respektive verksamheter, med allt från odlingsutveckling och forskning till regional innovationskraft, vill de vara med och forma framtidens landsbygd.

    2025-11-10
  • Ny medlem: Småbrukarna

    Svenska Bonde- och Småbrukarförbundet, eller Småbrukarna som de också heter, blev nyligen medlemmar i Landsbygdsnätverket. Ordförande Jonas Wangsten berättar att förbundet genom medlemskapet vill kunna bidra med sakkunskap och kontaktytor.

    2025-11-03
  • Ny medlem: Foder & Spannmål

    Nyligen blev branschföreningen Foder & Spannmål medlem i Landsbygdsnätverket. Genom medlemskapet hoppas man kunna samverka med andra aktörer och samtidigt bidra med ny kunskap om spannmålshandel och foderindustri till övriga medlemmar.

    2025-10-14
  • Nya gröna proteiner – från fält till tallrik i Värmland

    Gråärt, sötlupin, linser, quinoa och hirs. Tio värmländska lantbrukare har provat att odla och förädla proteinrika grödor. Kommunernas kockar har fått utbildning med fokus baljväxter och tagit fram recept med de nya råvarorna. Detta är några av resultaten från Länsstyrelsen i Värmlands och Karlstads kommuns arbete med att introducera lokalt odlade gröna proteiner på menyerna.

    2025-09-22
  • Ny medlem: Linnéuniversitetet

    Linnéuniversitetet är ny medlem i Landsbygdsnätverket. Genom medlemskapet vill de samverka med andra aktörer inom landsbygdsfrågor, hållbarhet och krisberedskap, och bidra med forskningsbaserad kunskap och praktiska erfarenheter från nära samarbete med branschen.

    2025-09-16
Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram