• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap41
  • Digitalisering22
  • Djur25
  • Energi10
  • Finansiering och EU-stöd28
  • Fiske och vattenbruk126
  • Forskning20
  • Företagande64
  • Handel och marknad18
  • Idrott och hälsa5
  • Infrastruktur3
  • Innovation och utveckling182
  • Integration18
  • Jordbruk71
  • Jämställdhet och inkludering13
  • Klimat och miljö131
  • Kommunikation14
  • Kompetensförsörjning44
  • Kultur29
  • Landsbygdsutveckling102
  • Leader62
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program50
  • Rennäring8
  • Samhällsplanering5
  • Service22
  • Sjukvård och äldreomsorg1
  • Skog och skogsbruk3
  • Skola och utbildning8
  • Trädgårdsnäring23
  • Turism och besöksnäring16
  • Unga53
  • Växtodling20

Område

  • AKIS och EIP-Agri116
  • Gröna kluster25
  • Hållbara blå näringar67
  • Hållbara gröna näringar129
  • Landsbygdsutveckling och Leader80

Typ

  • EIP-projekt87
  • Poddavsnitt195

Senast ändrad

  • Senaste veckan1
  • Senaste månaden15
  • Senaste året201
  • Mer än ett år sedan605
  • God jul och tack för ett fantastiskt år tillsammans!

    2025 har varit ett år där vi verkligen sett styrkan i samarbete. Genom Landsbygdsnätverket har vi tillsammans skapat mötesplatser, spridit kunskap och byggt relationer.

    2025-12-18
  • Vill du vara med och diskutera den gemensamma jordbrukspolitiken?

    Under 2026 tar Landsbygdsnätverket nästa steg för att stärka kunskaps- och erfarenhetsutbytet kring den gemensamma jordbrukspolitiken – med särskilt fokus på hållbar livsmedelsproduktion.

    2025-12-08
  • Pitcha din organisations kompetens för framtidens innovationsprojekt

    Har din organisation kompetens som kan göra skillnad i EIP-projekt? På vårens informations- och projektträff om EIP-Agri får ni chansen att göra en kort hisspitch, visa vad ni kan bidra med och knyta nya kontakter.

    2025-12-03
  • Aptitrundor och smakstråk lyfter lokal matkultur

    Nya affärsmodeller, starkare nätverk och fler vägar för lokala matproducenter att nå kunderna. Det är några av de resultaten av ett projekt som Sörmlands Matkluster avslutade tidigare i år. Till nytta för både de drygt 170 medlemmarna, för konsumenterna och matkulturen.

    2025-12-02
  • Jordgubbarna lyfter från jorden – ny teknik ger framtidens bär

    Från grisåker till odlingstunnlar. Emil Larsson har förvandlat familjegården till framtidens bärparadis där jordgubbarna har fått en ny plats att växa på – ovan jord. Med ny teknik, miljötänk och passion effektiviserar han odlingen steg för steg och säsongen för bären sträcker sig numera långt bortom midsommar.

    2025-12-01
  • Dags att öppna första luckorna i Sjömatens julkalender!

    Sjömatens julkalender är tillbaka med 24 luckor att ta del av under advent. Varje dag fram till jul publicerar vi en kort film i sociala medier där du får träffa personer som arbetar med spännande saker inom den blå näringen i Sverige.

    2025-12-01
  • #195 Vem får ta plats på åkern – om jämställdhetens roll i framtidens jordbruk

    Jordbruket är en framtidsbransch. Men det behövs fler som vill och kan arbeta här. Och hur löser man det? Skulle en ökad jämställdhet kunna vara en nyckel? Hör om vad ett mer jämställt jordbruk kan innebära för livsmedelsproduktionen, för innovationskraften och för hela samhället.

    2025-11-25
  • När smakerna visar vägen – så stärks framtidens mathantverk

    Hur beskriver man smaken av en sylt, en ost, ett surdegsbakat bröd? Genom två projekt visar Eldrimner hur både mathantverkares kompetens och landsbygdens attraktionskraft kan utvecklas med metoder för att prata om smak, men också hur hantverket kan skapa nya möjligheter för företagare och destinationer.

    2025-11-24
  • Sjömatens Roadtrip vill inspirera till mer sjömat på menyn

    Hur kan mer hållbar och hälsosam sjömat nå ut till fler, särskilt inom den offentliga sektorn? Det vill projektet Sjömatens Roadtrip ta reda på och utvecklar just nu en metod som man hoppas ska få bred spridning i framtiden. Under hösten har man besökt Strömstad, Göteborg och Falkenberg för att testa konceptet.

    2025-11-24
  • Nytt utbildningsmaterial ska ge lantbrukets aktörer ett gemensamt språk

    När framtiden för lantbruket diskuteras hamnar ofta teknik, ekonomi och miljö i centrum. Mindre synligt är det nät av kunskap, rådgivning, innovation och organisationer som bestämmer hur snabbt nya idéer faktiskt når lantbrukarna. Det är detta jordbrukets kunskaps- och innovationssystem (AKIS), som nu får ett komplett utbildningsmaterial på svenska.

    2025-11-21
Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram