Landsbygdsnätverket
Mickan ThorNu k

Med naturen som arbetsgivare – en handbok om naturturism

Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Naturturism presenterar idag, inte utan viss stolthet, den alldeles rykande färska handboken "Med naturen som arbetsgivare – en handbok för entreprenörer inom naturturism." Titta, läs, bläddra och inspireras!

Beata Allen

- Det känns grymt kul att äntligen vara i mål med handboken. Det har varit ett riktigt intensivt och fint samarbete i arbetsgruppen där deltagarna har bidragit med både energi och kunskaper. Vi har kämpat tillsammans och resultatet ska vi alla vara nöjda med, säger Beata Allen som är samordnare och Landsbygdsnätverkets kanslirepresentant i arbetsgruppen Naturturism.

Arbetsgruppen Naturturism konstaterade redan tidigt i sitt arbete att det fanns ett behov av att ta fram konkreta tips och råd för att inspirera blivande och nystartade naturturismföretagare. Det finns många faktorer, hinder och möjligheter som en entreprenör bör tänka på tidigt i processen. Handboken är ett sätt att försöka tydliggöra dessa delar men också för att stärka medvetenheten om vikten av att också hantera och vårda naturen med respekt och ansvar.

- Jag hoppas verkligen att boken kommer att spridas av Landsbygdsnätverkets medlemsorganisationer, näringslivsutvecklare, leadergrupper och andra offentliga aktörer för att entusiasmera blivande och befintliga naturturismföretagare.

Eld Mickan Thor

Foto Mickan Thor

Fem fokusområden

Handboken "Med naturen som arbetsgivare" är indelad i fem fokusområden, affärsmöjligheten, lokal förankring och samverkan, infrastruktur, hållbarhet och digital transformation.

Utöver dessa fokusområden finns en mängd specifika frågor och utvecklingsområden som rör naturturism beroende på vilken aktivitet eller vilka kundgrupper det handlar om.

Kan fler än entreprenörerna ha nytta av handboken?

- Boken är ju framtagen med entreprenören i tanken, men med resultatet i hand kan vi konstatera att den lämpar sig mycket väl för att läsas även av de rådgivande och stödjande organisationer och myndigheter som entreprenören möter. Boken bidrar till en ökad förståelse för naturturismföretagarens förutsättningar vilket är till nytta för hela branschens utveckling, avslutar Beata Allen.

Götala

HÄR HITTAR DU RÄTT!

Landsbygdsnätverkets handbok MED NATUREN som arbetsgivare - en handbok för entreprenöser inom naturturism hittar du HÄR.

Landsbygdsnätverkets podd Landet sänder ett avsnitt om naturturism den 12 april - du hittar podden HÄR.

Landsbygdsnätverkets webbinariumserie Landet lär gör den 17 april ett webbinarie på temat naturturism - du hittar alla webbinarium HÄR

Landsbygdsnätverkets flyer med länkar och hänvisningar, som du själv kan skriva ut och dela med dig av, hittar du HÄR Pdf, 307.9 kB.

Publicerades