Landsbygdsnätverket
Virginia Zazo,läkare och projektledare Västerbotten utan gränser, Regina Westas-Stedt,  projektledare Digitalt- socialt ekosystem för smart landsbygdsutveckling i Vingåkers kommun och Freddy Ehrenholm, digitaliseringsstrateg på företaget Digalog

#162 Digitalisering - omsorg och hälsa i landsbygder

Ett av målen med landsbygdspolitiken är att skapa likvärdiga förutsättningar för människor att leva, bo och arbeta i landsbygder. Digitalisering är ett sätt att komma åt en del av de utmaningar som finns. Hur kan då exempelvis en ny modell för digital nära vård lösa problem i Västerbotten? Och hur använder Vingåkers kommun digitaliseringen till sin fördel för hemtjänsten och ett hälsosamt åldrande?

Medverkande:
Virginia Zazo,läkare och projektledare Västerbotten utan gränser
Regina Westas-Stedt, projektledare Digitalt- socialt ekosystem för smart landsbygdsutveckling i Vingåkers kommun
Freddy Ehrenholm, digitaliseringsstrateg på företaget Digalog
Programleder gör Sandra Neergaard-Petersen

Jag är benägen att säga att vi har bättre service på landsbygderna än i många städer, men det är ju förutsatt att du kan ta del av den, att du är digitalt delaktig.
- Regina Westas-Stedt

Digitaliseringen är en samhällsbyggningsfråga. Det är den digitala infrastrukturen som påverkar våra liv allra mest, men vi har inte blivit så duktiga på att bygga samhället utefter det.
- Freddy Ehrenholm

Vi har till exempel en robot som kan styras om läkaren behöver träffa patienten, men mycket bygger på relationen. Läkaren är med jämna mellanrum på plats och det här bygger förtroende. Det mesta handlar om förtroende.
- Virgina Zazo

Publicerades