Landsbygdsnätverket
Janne Bark Musselkrögare och entreprenör, Linda Dahl Matskribent, matetnolog, kock och föreläsare och Daniel Oddhammar, kock och grundare av Generation Waste

#169 Traditionellt nytänkande - svensk sjömat på julbordet

Äntligen dags för julmat igen! Hur mixar man innovativa idéer kring maten på julbordet och samtidigt behåller den traditionella känslan? Nu pratar vi svensk sjömat med goda tips och nytänkande för oss som både vill äta hållbart, gott och ha något för alla smaker. Och kan julen till och med bli en högtid där vi bidrar till stärkt livsmedelsberedskap och minskat matsvinn?

Medverkande:
Janne Bark Musselkrögare och entreprenör
Linda Dahl Matskribent, matetnolog, kock och föreläsare
Daniel Oddhammar Kock och grundare av Generation Waste

Julen när vi samlas med nära och kära är ett bra tillfälle att testa nya smaker, för det är när vi är trygga som vi vågar testa nya saker. Gör det till något roligt, en tävling!
- Linda Dahl

Jag tror att framtiden är hushållning. Att vi drygar ut proteinet med annat. Det har vi även historisk sett gjort. Titta bara på Janssons frestelse, det är potatis och nån liten fisk.
- Daniel Oddhammar

Musselbullar har åtta gånger lägre klimatavtryck än en vanlig köttbulle. Det är otroligt mycket. Ska vi servera potent protein i offentlig sektor så behöver det kunna produceras stort. Sill, mussla, sjöpung och tång har volympotentialen att bli ersättningsproteiner.
- Janne Bark

Publicerades