Landsbygdsnätverket
Porträttbild på Snuttan Sundell.

Foto: Pressbild Göteborgs universitet

Hallå där, Kristina Snuttan Sundell

Den nationella vattenbrukskonferensen äger rum den 14-15 mars i Umeå. Du är ju professor i zoofysiologi vid Göteborgs universitet och har varit med på vattenbrukskonferensen många gånger. Vad är det bästa med konferensen tycker du?

– Ja, gammal är äldst. Redan 2008 organiserade vi en ”pre-konferensen” i Göteborg – Forskarseminarium om marint vattenbruk och därefter var det dags för samarbetsgruppen mellan GU och SLU – det som utvecklades till Nationellt kompetenscentrum för vattenbruk – att organisera den första nationella vattenbrukskonferensen 2009, ”Mat och miljö hand i hand”, med avstamp i den då precis publicerade utredningen ”Det växande vattenbrukslandet”. Redan denna första konferens kännetecknades av ett program som bjöd in brett: vattenbrukare, industri, myndigheter, och forskare presenterade och diskuterade. Och detta är nog det som jag fortfarande tycker är det bästa med vattenbrukskonferenserna, mötesplatsen, den stora bredden på deltagarna och möjligheten till mycket diskussion och erfarenhetsutbyte ackompanjerat med massa spännande presentationer av ny forskning, teknik, lagar och regelverk, produktutveckling, marknad, miljö, allt i den hållbara utvecklingens tecken.

Vilka tycker du borde åka på vattenbrukskonferensen?

– Alla som är intresserade av vattenbruk från ena, andra eller tredje vinkeln. Nationella vattenbrukskonferensen är verkligen en arena för nätverkande. Och trots att det alltid är en mängd spännande personer och ämnen som trängs om att få presenteras på konferensen försöker vi hålla så mycket luft som bara går i programmet för att ge tid till mingel, möten och pratstunder – för det är det som är nyckeln till nya spännande projekt, innovationer och utveckling.

Sedan 2009 har den nationella vattenbrukskonferensen varit en återkommande mötesplats för företag, forskare, myndigheter och övriga intressenter inom vattenbruksområdet. I år äger konferensen rum den 14-15 mars i Umeå. Landsbygdsnätverket är en av medarrangörerna.

Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats. (senast 31 januari)

Publicerades