Landsbygdsnätverket
Collage av bilder som symboliserar olika perspektiv av landsbygdsutveckling.

Landsbygdsveckan återkommer 2025

Nu är det klart att Landsbygdsveckan kommer tillbaka! Nästa gång veckan arrangeras blir den 5-11 maj 2025. Boka in datumen redan nu och börja fundera över vad din organisation vill göra under veckan.

Syftet med Landsbygdsveckan är att skapa en nationell arena där landsbygdsfrågorna lyfts fram i rampljuset. Veckan ägde rum för första gången i maj 2023. Intresset från arrangörer att medverka då var stort och programmet rymde runt 90 arrangemang, både fysiska och digitala.

– Vi hoppas att intresset att delta kan växa ännu mer till 2025 års landsbygdsvecka. Nu vet vi att konceptet fungerar och hoppas kunna inspirera fler att medverka, säger Anna Hedberg, samordnare på Landsbygdsnätverkets kansli.

Landsbygdsveckans arbetsgrupp vill gärna stötta dig och din organisation i planeringen inför veckan. Om din organisation vill medverka men ni är osäkra på hur så kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor och bolla idéer under fyra digitala "öppet hus" senare i år.

Du kan även hitta inspiration bland det som arrangerades 2023. Många av webbinarierna spelades in och kan ses i efterhand. På webbplatsen kan du också bläddra i programmet för 2023 och låta dig inspireras av den mångfald av aktiviteter som ägde rum då.

Besök Landsbygdsveckans webbplats Länk till annan webbplats.

Initiativtagare till Landsbygdsveckan är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket.

Save the date: Öppet hus inför Landsbygdsveckan 2025

Fyra digitala träffar där du som arrangör kan ställa frågor och höra mer om Landsbygdsveckan. Mer information och anslutningslänkar kommer publiceras på landsbygdsveckan.se Länk till annan webbplats.

7 november 2024 kl. 10-11
5 december 2024 kl. 12-13
16 januari 2025 kl. 13-14
6 februari 2025 kl. 15-16

Publicerades