Landsbygdsnätverket
Två bilder. Personer i grupp går mot en byggnad. En man pekar på en whiteboard.

Richard Johansson visar upp hur biokolpannan på Nuntorps gård fungerar.

Lyckat nätverksmöte på Gröna klustret i Nuntorp

Nyligen möttes delar av Nätverket Gröna Kluster i Sverige under ett intensivt dygn på Gröna Klustret Nuntorp i Dalsland.

Klustrets lokaler inrymmer ett naturbruksgymnasium med 75 elever, maskinfirmor med verkstad, en biokolspanna, ett klusterkontor och ett antal konsultbolag. Dessutom finns gårdsbutik och restaurang som är öppna för allmänheten.

På träffen föreläste bland andra Chalmers University of Technology och Innovatum Science Park i Trollhättan. Dessutom blev det speeddejtning mellan klustren med presentationer av olika delprojekt, bland annat kring utveckling av innovationsledning, industriell symbios i praktiken, snabbkurs i lantbruk, vattenbruk och beredskapsfrågor.

– Vi ser redan fram emot nästa träff, och däremellan emot att träffas i olika arbetsgrupper kring våra gemensamma frågor. Allt med syfte att gynna näringslivsutvecklingen i de gröna näringarna i Sverige, säger Johanna Larsson, samordnare på Landsbygdsnätverkets kansli.

Träffen arrangerades inom ramen för projektet "Gröna Kluster - erfarenhetsutbyte, samverkan och utveckling" som finansieras av Jordbruksverket med Landsbygdsnätverket som värd.

Publicerades