Landsbygdsnätverket
Ulrika Holmgren

Ulrika Holmgren blir ny tillförordnad kanslichef för Landsbygdsnätverket.

Ulrika Holmgren tar över som ny tillförordnad kanslichef

Sedan årskiftet är Ulrika Holmgren ny tillförordnad kanslichef för Landsbygdsnätverket. Hon har tidigare varit ställföreträdande kanslichef och samordnare med ansvar för bland annat Leader. Maria Gustafsson, som varit kanslichef sedan 2007, går vidare till andra uppdrag inom Jordbruksverket.

– Det känns väldigt spännande, pirrigt och roligt men också tryggt eftersom jag har så otroligt kunniga och driftiga kollegor, säger Ulrika Holmgren om sin nya roll.

Hon berättar att hon ser fram emot att följa arbetet med de nya analysgrupperna, som bildades under hösten och nu börjar komma igång.

– Jag är verkligen nyfiken på vilka behov eller utmaningar de har identifierat och vilka utförargrupper som de vill starta. Analysgrupperna kan föreslå deltagare till utförargrupper – bland annat utifrån alla anmälningar vi tidigare fått in, men vi kommer även att göra ett nytt upprop utifrån de behov som analysgrupperna har identifierat. Detta för att verkligen göra vårt bästa för att ge många möjligheter att engagera sig, säger hon.

Maria Gustafsson

Maria Gustafsson

Varit med sedan starten

Maria Gustafsson går över till rollen som chef för den nybildade vattenbruks- och fiskerinäringsenheten på Jordbruksverket.

– Det är dags att lämna över stafettpinnen och ta mig an nya utmaningar. Det har varit en ära att fått leda uppbyggnaden och verksamheten ända från start, säger hon.

Hon berättar att det finns många att tacka för att nätverket är där det är idag. Inte minst alla hundratals människor i de olika medlemsorganisationerna som lagt ner många timmar för att samarbeta och underlätta för utveckling i våra landsbygder.

– Jag är extra stolt över de kompetenta medarbetare som vi rekryterat till kansliet genom åren och som smörjt samarbetet i nätverket. Det är nu ett mycket kvalificerat team som under Ulrikas ledning kommer att ta verksamheten vidare till nya höjder. Jag ser fram emot fortsatt samarbete men utifrån en ny horisont, säger hon.

Publicerades