Landsbygdsnätverket
Kjell Ivarsson, ordförande för gruppen har svart kavaj och grå skjorta på sig

Foto LRF

Hallå där Kjell Ivarsson

Kjell Ivarsson, du är ordförande för arbetsgruppen Kunskaps- och innovationsfrämjande i gröna näringar. Vilka är de viktigaste frågorna att jobba med just nu?

– Ständigt viktiga frågor är innovationerna, lönsamheten och konkurrenskraften i jordbruket, trädgårds- och rennäringen. Extra viktigt är fånga upp och förbättra möjligheterna för de unga företagarna som är vår framtid.

Vad hoppas ni på att arbetet ska leda till?
– Att Sverige stärks med många små och stora innovationer och att vi kan leva upp till ambitionerna i den svenska livsmedelsstrategin.

Vad är på gång framåt?
– Vi fortsätter arbetet med gårdsnära innovationer i EIP-Agri. Vi satsar också på att stärka kunskapsnaven och rådgivningen med Mötesplats AKIS i mars för att vara väl förberedda inför den nya jordbrukspolitiken 2023.

Om du får lyfta tre delar som gruppen har bidragit med, vad skulle det bli?
– Ett hundratal innovationer finns nu redovisade på Landsbygdsnätverkets webbplats. Vi har också börjat diskutera hur vi kan stärka de svenska kunskapsnaven och rådgivningen. Våren 2021 ordnade vi ett tvådagarsmöte som kallades Mötesplats AKIS och kommer att fortsätta med denna och fler mötesplatser under 2022.

Vill du veta mer om gruppen?

Läs mer på Kunskaps- och innovationsfrämjande i gröna näringars webbsida

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon i arbetsgruppen Kunskaps- och innovationsfrämjande i gröna näringar? Klicka på länken nedanför.

Till kontaktsidan

Publicerades