Landsbygdsnätverket
Vinterbild. Vy över sjö med fiskodling.

Svenskodlad fisk i offentliga kök - från pandemi till upphandling

Går det att öka konsumtionen av svenskodlad fisk i offentliga kök? Detta var den grundläggande frågeställningen i en studie som genomfördes hösten 2020 med syfte att utreda förutsättningarna för nya försäljningsvägar för svenskodlad fisk.

– Den fisk som produceras inom svensk fiskodling hamnar generellt i restaurangkök, i delikatessdiskar eller utanför landets gränser. Både ur miljösynpunkt och utifrån nationell försörjningsförmåga skulle det vara en fördel om mer av den fisk som serverades i Sverige var inhemskt producerad, berättar Linda Falk Wigdén, före detta projektledare hos Matfiskodlarna

Här kan du läsa mer om studien, som genomfördes av Matfiskodlarna på uppdrag av Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för fiske och vattenbruk.

Publicerades