Den 18 november kl. 09.00-16.00 bjöd MATtanken, regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland in till en temadag om ost.
Besök gjordes på Sörgården i Jällby och Gäsene mejeri i Ljung, där vi fick veta mer om mjölkproduktion, råvaran, osttillverkning och vilka krav vi kan och bör ställa i samband med upphandling.
Syftet med dagen var att ge möjlighet till ökad kunskap om svensk livsmedelsproduktion som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska livsmedel i offentliga kök.
Här kan du läsa en artikel om gårds- och studiebesöket på mejeri.
Den 17 november kl. 14.30-16.00 genomförde MATtanken tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm denna digitala träff.
Här kan du läsa en artikel om den digitala träffen.
Den 1 juni, kl. 09.00-11.45 genomförde MATtanken tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm en regional upphandlingsdag med tema fisk.
Dagen bjöd dels på ett teoripass om olika hållbarhetsaspekter kring fisk och det
svenska fiskets förutsättningar, dels fick vi ta del av praktiska exempel på hur vi
kan få in mer hållbar fisk i köken och hur den kan tillagas. Det blev också tid
för gruppdiskussioner och nätverkande.
Föredragshållare: Jenny Sultan, Trosa kommun; Mats Eriksson, Stockholms fiskauktion; Mattias Lindström, Mälarfiskarna; Daniél Kallonas, kökschef Skapaskolan i Huddinge.
Onsdagen den 19 maj, kl. 9.00-10.30 bjöd Jordbruksverket in till ett webbinarium med Eva Sundberg, MATtanken, och inbjudna gäster. Att sälja frukt och grönsaker till offentliga kök kan vara en viktig säljkanal. Hur går offentlig livsmedelsupphandling till? Hur får man kontakt? Hur kan offentlig sektor bidra till att det blir fler odlare - och en ökad produktion? Webbinariet vände sig i första hand till lokala producenter och odlare.
Den 6 maj 2021 kl. 08.15-12.00 bjöd MATtanken, regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland in till ett digital upphandlingsdag med tema Bröd och Spannmål där ett fyrtiotal personer deltog.
Några av frågorna som besvarades under träffen var: Hur är det att vara ekologisk spannmålsbonde? Kan en traditionell kvarn utveckla innovativa produkter för framtiden? Hur gör man när man ska upphandla färskt bröd till en hel region? Varför börjar det jäsa när mjöltillverkare, lokala bagare och kockar i de offentliga köken möts?
Den 28 januari kl. 9.00-11.45 bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en andra regional träff om upphandling. Träffen, som även denna gång var digital, fokuserade på att lära av andra om hur vi kan upphandla svenska och/eller lokala produkter i praktiken.
Vi fick höra upphandlare och kostchefer berätta om såväl lyckade som mindre lyckade försök – och vi fick med oss handfasta tips och trix på vägen. Mötet modererades liksom förra träffen av Eva Sundberg från MATtanken.
Den 30 september, kl. 9-12, bjöd MATtanken och Länsstyrelsen Stockholm in till en regional digital träff som uppstart till planeringen av kommande temadagar om upphandling. Aktiviteterna vänder sig till dig som är involverad i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region.
Den 5 november, kl. 8.15-12.00 genomföde vi i samarbete med regionen och länsstyrelsen i Västra Götaland - en digital upphandlingsdag på tema vilt- och vildsvinskött. Dagen vände sig till dem som är involverade i planering och upphandling av offentliga måltider i Västra Götaland. Här kan du läsa mer ett studiebesök vid en vilthanteringsanläggning, som gjordes i samband med upphandlingsdagen.
Senast uppdaterad
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post