Landsbygdsnätverket

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna studiosamtal om offentliga måltider oavsett var du bor. Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken: Bytt, bytt

Studio MATtanken, fredag den 23 februari, 08.30‑09.15.

Bytt, bytt – vad har utgått och vad är nytt på menyn?

Klimat, ekonomi, politiska beslut, beredskap och matgästernas önskemål – olika saker styr förändringar i menyn över tid.

I februari månads Studio MATtanken spanar vi kring vad som inte längre serveras och vad som serveras istället. I vissa kommuner har till exempel ris ersatts av havreris och som alternativ till smör på mackan serveras svinnsmarta röror. Nygamla livsmedel, som höns, har kommit tillbaka och animaliskt protein kompletteras av nya växtbaserade produkter. Ny sjömat har gjort entré i offentliga kök och på grund av ansträngd ekonomi kan vatten ha ersatt dryckesmjölk i skolrestaurangen.

Vilka menyförändringar har gjorts i din organisation? Vad tycker matgästerna? Hur funkar det att jobba med nya produkter och arbetssätt i köken?

Välkommen in i studion! I inledningen hör vi representanter från några olika kommuner berätta om vad de har bytt. Sedan hoppas vi som vanligt på ett rikt erfarenhetsutbyte från landets alla hörn!

Här finns länk och mer information om Studio MATtanken.

Senast uppdaterad