Landsbygdsnätverket
Affisch, pysselblad och två sociala medier-bilder.

Diplom en nyhet i årets Offentliga måltidens dag-material

Alla som deltar i femårsjubileet av Offentliga måltidens dag den 17 oktober får ett fint diplom att skriva ut och sätta upp. Nu finns diplomet och annat kommunikationsmaterial klart att ladda ner för dem som anmält aktivitet till Offentliga måltidens dag.

I år firas Offentliga måltidens dag för femte året i rad.

– Det syns i kommunikationsmaterialet genom en jubileumslogga som finns med på såväl sociala medier-bilder som affisch och menymallar. Grönsaksillustrationerna från förra årets grafiska material finns med i år också, säger Sofia Denzler, kommunikatör på MATtanken.

Nu finns årets affisch, mallar, sociala medier-bilder med mera klara. I år finns även rörligt material till sociala medier och flaggspelet har fått en ny färg. Alla som anmäler en aktivitet till Offentliga måltidens dag får tillgång till materialet och kan börja använda det i sina kanaler. Efter sommaren kommer även uppdaterade bordspratare finnas tillgängliga för nedladdning.

Offentliga måltidens dag-diplom i guldram

Diplom till alla som firar

För att förhöja den högtidliga känslan under Offentliga måltidens dags femårsjubileum får alla som anmäler aktivitet ett diplom. Det går bra att skriva ut och sätta upp i till exempel skol- eller seniorrestaurangen – varför inte i en guldram?

– Vi hoppas att årets firande ska bli riktigt festligt och göra fler i samhället uppmärksamma på våra fantastiska offentliga måltider, säger Sofia Denzler.

Anmälan är öppen

Offentliga måltidens dag 2024 firas torsdagen den 17 oktober. Nio kommuner från sju olika län har redan anmält aktiviteter till årets firande och de finns publicerade här. Välkommen att anmäla din verksamhets firande!

Senast uppdaterad