Landsbygdsnätverket
Foto tagit på en tallrik, glas, bestick, med mera, på ett bord. Det är servering av vildsvinskött i en skolrestaurang.

Rätter med vildsvinskött finns då och då på menyn i Boxholms kommun. Bilden togs i samband med firandet av Offentliga måltidens dag 2021.

MATtanken gör en uppföljande kartläggning - inköp av vildsvinskött till offentliga kök

Hur mycket vildsvinskött har din kommun eller region köpt in det senaste året? I december kommer MATtanken att samla in ny inköpsstatistik, för att följa upp tidigare kartläggning.

Den uppföljande kartläggningen över inköpen av vildsvinskött till offentliga kök gäller för perioden 1 december 2021–30 november 2022

– Det blir intressant att se om det är fler kommuner som köpt och om mängderna har ökat, jämfört med förra kartläggningen, säger Eva Sundberg, projektledare MATtanken.

Kartläggningen görs genom att ett digitalt formulär sänds via mejl till inköpsansvariga i kommuner och regioner.

– Vi gör mejlutskicket i slutet av vecka 49, säger Anna Kim-Andersson, som koordinerar kartläggningen.

Resultatet av kartläggningen kommer att presenteras i början av 2023.

Mer information

Nollpunktsmätningen som gjordes för två år sedan visade att cirka 26 ton vildsvinskött köptes in, i 46 kommuner och 4 regioner. Här kan du läsa mer om resultatet av den tidigare kartläggningen.

Om du har frågor om arbetet med att främja mer vildsvinskött i offentliga kök – kontakta MATtanken via mejl eller telefon. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Senast uppdaterad