Landsbygdsnätverket

Årets firande blir extra förgyllt av att det är 5-årsjubileum.

Nu öppnar anmälan till Offentliga måltidens dag

Offentliga måltidens dag är en hyllning till de 3 miljoner måltider som lagas och serveras varje dag i vårt land. Från och med nu går det att anmäla aktiviteter till årets firande.

– Offentliga måltidens dag har vuxit i omfattning sedan starten. Det blir väldigt kraftfullt när vi tillsammans synliggör de offentliga måltiderna på en och samma dag. Det är extra roligt att det i år, den 17 oktober, är dags för 5-årsjubileum, säger MATtankens projektledare Eva Sundberg.

MATtanken, som koordinerar firandet, planerar att lagom till 5-årsjubileet ta fram ett nytt kommunikationsmaterial på temat ”Offentliga måltider: i går, i dag och i morgon” Länk till annan webbplats.. En annan nyhet är att alla som anmäler aktivitet får ett jubileumsdiplom. Alla arrangörer kan som vanligt också ladda ner mallar för affischer, bordspratare, flaggspel, med mera.

Offentliga måltidens dag är en förstärkning av Måltidens dag, som har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. #måltid24 är vår hashtagg i sociala medier.

Mer om Offentliga måltidens dag

Syftet med att fira Offentliga måltidens dag är att fler ska få upp ögonen för vilka fantastiska offentliga måltider som vi har i vårt land – och alla mervärden för individer och samhället som uppstår när dessa måltiders potential tas tillvara.

Anmäl aktiviter och läs mer på www.mattanken.se/omd Länk till annan webbplats.

Läs om Nynäshamn som förra året lät sig inspireras av landskapsmåltiden Länk till annan webbplats. i firandet av Offentliga måltidens dag.

Läs om mediegenomslaget för firandet 2023 Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad