• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap9
  • Energi1
  • Finansiering och EU-stöd2
  • Fiske och vattenbruk126
  • Forskning3
  • Företagande3
  • Handel och marknad2
  • Innovation och utveckling7
  • Jordbruk3
  • Klimat och miljö7
  • Kommunikation3
  • Kompetensförsörjning1
  • Landsbygdsutveckling2
  • Leader4
  • Mat och livsmedel23
  • Politik och program2
  • Rennäring1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring1
  • Turism och besöksnäring2
  • Unga2
  • Växtodling1

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Hållbara blå näringar67
  • Hållbara gröna näringar2

Typ

  • EIP-projekt3
  • Poddavsnitt21

Senast ändrad

  • Senaste månaden2
  • Senaste året39
  • Mer än ett år sedan87
  • Lyckad informationskampanj om fisk från Gotland

    Stekt flundra, ugnsbakad piggvar eller picklad skarpsill? Under seklernas gång har fisket utmed kusten alltid varit ett komplement till jordbruket på Gotland. Hur såg fisket ut förr och hur ser det ut idag? Vilka fiskarter fiskas? Går det att köpa lokalt fångad fisk? Och vad ska man laga för rätter? Om allt detta går det att läsa i den nya skriften "Fisk från Gotland – hållbart och smart".

    2021-05-17
  • Visste du att? Fördjupningsartiklar om svenskt yrkesfiske

    Svenskt yrkesfiske sker i både stor och liten skala och i både söt- och saltvatten. Här generas många olika typer av värden. God och hälsosam mat, kulturella värden och arbetstillfällen på landsbygden, för att nämna några.

    2021-05-10
  • Färsk fisk från hav, sjö och land i Malmö stad: ”Vi vill öppna dörrarna för fler leverantörer”

    I Malmö stads senaste upphandling av färsk fisk delades upphandling i tre delar. Bassortiment, restaurangsortiment samt landodlad fisk. En ny modell för prissättning borgar för köp till rätt pris, under hela avtalstiden. – Nu har vi fått tre bra avtal och gällande landodlade fisk är det premiär vilket känns extra roligt, berättar Annica Axelsson som är upphandlare för livsmedel i Malmö stad.

    2021-04-26
  • #123 Unga blå innovatörer - ett hav av potential

    Kanske tänker du på yrkesfiskare och odling av fisk när det pratas om den blå sektorn. Vad många inte vet är att det just nu sker en enorm utveckling vad gäller nyttjande av havets djur och växter på helt nya sätt och som leder till ökad hållbarhet. Vad sägs till exempel om att använda alger för att förbättra såväl boskapsfoder som solpaneler?

    2021-04-07
  • Sveriges första marina kolonilott

    Sverige har fått sin första marina kolonilott. Det är inom ramen för interreg-projektet Marint gränsforum Skagerrak som detta innovativa odlingskoncept nu premiärtestas. Förhoppningen är att fenomenet inom några år ska sprida sig över landet.

    2021-03-26
  • Hållbara produkter från svenskt småskaligt fiske

    Om vi fiskade och åt mer braxen och id från Östersjön skulle vi kunna minska importen av fisk, gynna det småskaliga fisket och minska övergödningen. Dessutom är arterna erkänt goda, nyttiga och klimatsmarta. Problemet? Att vi svenskar fortfarande tror att de är oätliga. Detta vill projektet Baltic Fish utmana och förändra!

    2021-03-23
  • De testar innovativ metod för mer miljövänlig kassodling

    Att samla upp spill från fiskodlingar är något som testades redan på 1980-talet, men då utan större framgång. Nu pågår fram till 2022 ett nytt lovande innovationsprojekt med syfte att minska miljöpåverkan och förbättra vattenbruksbranschens möjligheter att växa.

    2021-03-16
  • Svenska fiske- och vattenbruksprojekt lyfts fram som goda exempel

    Fem svenska projekt lyfts fram som goda exempel i FARNET:s europeiska projektdatabas. Bättre lekplatser för gäddor i Stockholms skärgård. Hamnutveckling i Vättern. Samförvaltning av fisk i Vättern. Tomater och fisk i akvaponiodlingar på Höga Kusten. FiskOnLine i Blekinge.

    2021-03-15
  • Fiskodling i sjö. Vinterbild.

    Svenskodlad fisk i offentliga kök - från pandemi till upphandling

    Går det att öka konsumtionen av svenskodlad fisk i offentliga kök? Detta var den grundläggande frågeställningen i en studie som genomfördes hösten 2020 med syfte att utreda förutsättningarna för nya försäljningsvägar för svenskodlad fisk.

    2021-03-02
  • Fyra illustrationer om fiske och vattenbruk.

    Vad vet du om svenskt vattenbruk och fiske?

    Trots att vattenbruk finns i hela landet och att yrkesfiske bedrivs i både sjöar och hav är vattenbruk och fiske två näringsgrenar i Sverige som många kanske inte vet så mycket om.

    2021-01-19
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram