• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • Livsmedelsverket bygger beredskap – från nödvatten till offentliga måltider

    Som ledande myndighet inom beredskapssektorn för livsmedelsförsörjning och dricksvatten samordnar Livsmedelsverket viktiga insatser tillsammans med kommuner, näringsliv och andra myndigheter. Målet är att säkra tillgången till livsmedel och rent vatten – även i kris.

    2025-08-01
  • Jordbruksverket stärker Sveriges livsmedelsberedskap – från utredning till handling

    Som förvaltningsmyndighet inom jordbruk och fiske har Jordbruksverket en central roll i att trygga livsmedelsförsörjningen i kris och krig. Genom samverkan, analyser och konkreta åtgärder stärker myndigheten Sveriges motståndskraft – från fält till förråd.

    2025-08-01
  • KSLA:s försörjningsberedskaps-program, för ett robustare Sverige genom de areella näringarna

    Sedan 2023 driver Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) ett ambitiöst försörjningsberedskapsprogram. Genom fyra tematiska arbetsgrupper fokuserar programmet på att stärka Sveriges beredskap inom livsmedelsproduktion, skogsbruk, infrastruktur och handel – med målet att skapa en motståndskraftig och hållbar försörjning.

    2025-08-01
  • Rådgivning som stärker beredskapen – varje dag, året runt

    Hushållningssällskapet i Skåne är en självklar partner för lantbrukare som vill bygga långsiktig motståndskraft. Genom rådgivning, nätverk och konkreta insatser rustas Sveriges matproducenter för både vardag och kris.

    2025-08-01
  • Agroväst stärker Sveriges livsmedelsberedskap – från forskning till praktisk nytta

    I en tid då omvärldsläget ställer nya krav på beredskap och självförsörjning spelar Agroväst en viktig roll i att bygga ett robustare svenskt livsmedelssystem. Genom samverkan mellan näringsliv, forskning och offentlig sektor utvecklar de konkreta lösningar för ett hållbart lantbruk – både i vardag och kris.

    2025-08-01
  • LRF:s arbete för ökad beredskap – från gårdsnivå till nationellt samarbete

    Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) spelar en viktig roll i Sveriges beredskapsarbete. Genom näringspolitiskt påverkansarbete, lokal samverkan och konkreta initiativ stärker LRF både lantbrukarens och samhällets förmåga att hantera kriser.

    2025-08-01
  • Gröna Kluster Sverige – en strategisk resurs för ökad livsmedelsberedskap

    Hur stärker vi Sveriges beredskap i praktiken? Gröna Kluster Sverige arbetar dagligen med konkreta insatser för att främja en robust och trygg livsmedelsförsörjning – genom kunskap, nätverk och samverkan över hela landet.

    2025-08-01
  • ”Östersjön skulle kunna bli ett skafferi för sjömat”

    Detta säger Åsa Domeij, hållbarhets på Axfood. Hon är en av fyra deltagare när Landsbygdsnätverkets Hållbara blå näringar bjuder in till seminariet Hur kan svensk fisk bidra till tryggad beredskap och självförsörjning? Seminariet, som även sänds live digitalt, hålls på Östersjödagarna i samband med Almedalsveckan på Gotland den 25-26 juni.

    2025-06-17
  • #190 Sveriges nya beredskapslager - vad äter vi om kriget kommer?

    I ett samhälle där vi är beroende av att importera mycket av det som behövs för att kunna producera mat, där kan en kris snabbt bli något mer än bara ett störningsmoment det kan hota hela vår matförsörjning. Mot bakgrund av detta så har Jordbruksverket nu tagit fram konkreta förslag för hur Sverige kan bygga upp en livsmedelsberedskap så att det ska finnas mat på bordet även vid kriser och krig. Och målet är att säkra att vi alla då ska kunna få i oss 3 000 kalorier per person och dygn. Men hur ska det gå till?

    2025-06-03
  • ”Nu lyfter vi sjömat som resurs, på Almedalen”

    Östersjödagarna, 25-26 juni, är en del av Almedalsveckan på Gotland. I år finns Landsbygdsnätverket med för att lyfta fram potential med svensk fisk och vattenbruk i ett beredskapsperspektiv.

    2025-05-21
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram