• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Podden Landet

Tack för tio år med Landet! Nu möts vi live

Efter tio år, 195 avsnitt och med över 600 gäster tackar Landet – podden bortom storstan för samtalen och för oss. Samma nyfikenhet lever nu vidare i Landsbygdsnätverket Live. Streamade sändningar på YouTube, LinkedIn och Facebook. Där du kan delta, ställa frågor och bidra i diskussionen.


Se vilka livesändningar som är på gång

Lyssna på poddavsnitten

Filtrera poddar

Kategori

  • Beredskap7
  • Finansiering och EU-stöd3
  • Fiske och vattenbruk4
  • Forskning1
  • Företagande11
  • Handel och marknad3
  • Innovation och utveckling2
  • Jordbruk1
  • Klimat och miljö11
  • Kultur3
  • Mat och livsmedel35
  • Politik och program3
  • Unga3
  • Växtodling1

Område

  • Hållbara blå näringar3
  • Hållbara gröna näringar7

Senast ändrad

  • Senaste året2
  • Mer än ett år sedan33
  • #63 Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök

    På flera olika håll jobbar kommuner och landsting för att få in mer lokalproducerad mat i sina kök. Men stora volymer, kontinuitet och krav på statistikunderlag kan göra det svårt för små producenter att leverera till det offentliga. Podden Landet tar sig till Värmland där ett projekt resulterat i att skolelever i hela regionen numera äter lokalt producerad mat dagligen.

    2018-08-08
  • #61 Hur länge räcker maten - egentligen? – om krisberedskap

    I detta avsnitt fördjupar sig Landet i varför vi kommer att få svårt med matproduktionen om kriget eller krisen kommer. Finns det någon som helst chans att producera den mat vi behöver inom landets egna gränser? Och vem av våra gäster kommer egentligen att klara sig bäst under en kris. Lantbrukaren, jägaren eller friluftsmänniskan? Samtalet bjuder också på förslag på vad du och jag kan göra för att öka vår egen och samhällets krisberedskap.

    2018-06-28
  • #56 Smartare mat - vad äter vi i framtiden?

    I framtiden måste vi producera mer mat med mindre resurser. Det kräver smartare mat och nya innovationer. Dags att utnyttja hela livsmedelskedjan på ett mer hållbart sätt. Men vad betyder allt detta i praktiken? Vad kommer vi egentligen att äta i framtiden? Och varför är det så viktigt med innovationer på det här området?

    2018-04-18
  • #40 Mattanken - offentliga måltider i framkant

    Hur hänger den offentligt upphandlade maten ihop med landsbygdsutveckling och ökad tillväxt? Och varför är det så viktigt att just offentliga måltider är hållbara genom hela kedjan?

    2017-09-21
  • #36 Relationsmat – framtidens matdistribution?

    Relationsmat börjar bli ett begrepp att räkna med. Idén är att stödja små, lokala producenter och koppla ihop dem med konsumenter som efterfrågar lokal mat. Man ska veta vart maten kommer ifrån och ha en relation till personerna bakom produktionen. Hör Albin Ponnert och Victor Zaunders berätta om sin digitala plattform som ska göra det lättare att handla relationsmat i hela landet. Så hur kan en sådan plattform fungera? Och hur ser framtiden ut för relationsmaten?

    2017-07-26
« Föregående
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram