Landsbygdsnätverket


 • Rundabordssamtal: Tillsammans för tydligare ursprungsmärkning


  Sveriges livsmedelsföretag är inbjudna till ett digital rundabordsamtal på temat: Tillsammans för tydligare ursprungsmärkning, tisdag den 26 januari.
 • Fisk och fiske - vad är det som gäller?


  Landsbygdsnätverkets tematiska grupp för fiske och vattenbruk har uppdaterat skriften Fisk och fiske - vad är det som gäller? Skriften är tänkt att vara ett kunskapsstöd till restaurangchefer, kostchefer och offentliga upphandlare av mat.
 • Regional upphandlingsdag: med tema "lära av varandra"


  Livsmedelsupphandling i praktiken. Hur gör andra och kan vi lära av varandra? MATtanken tillsammans med Länsstyrelsen i Stockholm bjuder den 29 januari 2021 in till en andra regional upphandlingsdag, för personer som är involverade i arbetet med upphandling av livsmedel och måltidstjänster i Stockholms läns kommuner och region. 
 • Receptböcker

  Recept: Vildsvinskött i offentliga kök


  MATtanken skapar nu en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning om varifrån receptet kommer.
 • Bildmontage från Instagramflöde

  Tack alla arrangörer för 2020. Nu blickar vi mot 21 oktober 2021!


  Mer än 200 arrangemang i 119 kommuner och regioner gick av stapeln på Offentliga måltidens dag den 15 oktober 2020.– Vi har fått in nära 100 svar i enkäten där arrangörerna har fått berätta hur de anser att dagen gick. Vi använder underlaget för att förbättra och utveckla Offentliga måltidens dag framåt, säger projektledare Eva Sundberg.

Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg.

Målet med MATtanken är att denna mat ska vara riktigt bra, både när det gäller kvalitet och hållbarhet!

inspiration

Ett av projektets mål är att bidra till framtagande och spridning av fakta och kunskap. Det gör vi bland annat genom att sammanställa exempel på framgångsrika sätt att arbeta.

nätverkande

Många initiativ och projekt runt om i Sverige arbetar utan större kontakt eller samverkan med andra. Vi vill samla kraften av olika initiativ och skapa en överblick över utvecklingen.

KALENDER

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster