Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

Vill du prenumerera på MATtankens nyhetsbrev? Klicka här.

  • Anna Lundstedt och Eva Sundberg.

    Mer än 130 deltagare i Studio MATtanken i februari


    Matsvinn stod i fokus i MATtankens studiosamtal i februari. Temat var: Sälja svinnlådor – så här har andra gjort.
  • Skärmklipp på nyhetsbrev - desktopsversioner.

    MATtankens nyhetsbrev, februari 2022


    Vårterminen är igång och det är full fart i MATtanken-projektet. Ta del av nyhetsbrevet, februari.
  • Summering, tematräff 2: Matgästernas involvering och kommunikation


    Slunga honung. Låt eleverna uppleva nya livsmedel med alla sinnen. Jobba med stödjande måltidskommunikation.
  • Ett samtal om inköp och upphandling av vildsvinskött


    Vad är viktigt att tänka på vid inköp/upphandling? MATtanken har spelat in ett samtal (ca. 10 minuter) med Monica Sihlén på Upphandlingsmyndigheten om inköp och upphandling av vildsvinskött till offentliga kök.
  • En manlig kock står och lagar mat vid en stekhäll utomhus.

    Vildsvinskebab á la Falköping


    Spana in MATtankens receptbank för rätter med vildsvinskött för storkök, 100 portioner. De senaste två recepten kommer från kockarna i Falköpings kommun. Prova att servera Vildsvinskebab á la Falköping. Eller låt dig inspireras av receptet Vildsvinsgryta från Tåstorp.
  • På bilden syns ett foto på två matlådor och bestick, samt en affisch om försäljning av Klimatlådor för 35 kr st. Affischen är från Halmstad kommun.

    Att sälja klimatlådor – ett sätt att minska serveringssvinnet i Halmstad


    Halmstads kommun har tagit nya tag i arbetet kring matsvinn.
    – Går det att sälja mat som blir över? Frågan kom från våra politiker. De önskade att vi ska ta tillvara på maten som annars slängs, berättar kostutvecklare Pernilla Ekstrand.

  • Interiörbild från en skolrestaurang i Karlstad.

    Ett nytt recept för skolmåltider får uppmärksamhet internationellt


    I projektet Ett nytt recept för skolmåltider samarbetar myndigheter och kommuner för att alla elever ska få äta skolmat som är bra för både hälsan och planeten och för att involvera barn och unga i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

  • Anna Lundstedt och Eva Sundberg.

    Stort intresse för årets första Studio MATtanken


    Sista fredagen i januari genomförde MATtanken årets första studiosamtal, som handlade om specialkoster.– Varmt tack till alla som deltog! Som mest fanns nära 100 personer med, vilket var rekord för Studio MATtanken. Det finns helt klart ett intresse av att kunna mötas kring olika måltidsfrågor – och få veta hur andra gör, säger MATtankens samordnare Anna Lundstedt.
  • Summering av tematräff 1: Den pedagogiska kopplingen


    Glada elever i växthus, trygghet med hjälp av måltidskompisar, populära receptkort som eleverna kan ta med hem och framgångsrikt samarbete med lärarstudenter vid universitetet.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post