Fin och nyttig sjömat från Sverige riskerar just nu att bli djurfoder eller gå förlorad som en konsekvens av Coronakrisen. Nu finns en chans för de offentliga köken att testa nya produkter.
I detta webbinarium presenterar vi ”Härifrån kommer maten” - en trepunkts-policy för tydligare information om livsmedelsursprung. Webbinariet äger rum tisdag 12 maj kl. 13.30.
Under det senaste året har Alain Grenard och Linnea Olsson från Måltidsverksamheten samt upphandlingskonsult Jeanette Karlsson i Karlstads kommun utvecklat ett nytt sätt att upphandla livsmedel från lokala producenter som de kallar Nära mat.
De flesta av Sveriges kommuner har en politiskt fastställd måltidspolicy/kostpolicy. På denna sida har vi sammanställt länkar till många av dem tillsammans med uppgift om vilket år de fastställdes.
Sill är ett bra val när man ska servera fet fisk, men konsumtionen av sill inom offentliga måltider är i dag inte speciellt hög. Kan detta ändras genom utveckling av nya produkter? Denna fråga ville vi undersöka och medverkade därför i en testservering av sillburgare på en skola i Göteborg.