Välkommen till ett webbinarium som handlar om säkert vildsvinskött i offentliga kök, tisdag den 17 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till alla som vill fördjupa sig i hur offentliga kök kan använda sig av vildsvinskött.
Välkommen till ett webbinarium som handlar om de nya nationella riktlinjerna för måltider på sjukhus! Hör Ulrika Backlund från Livsmedelsverket berätta om riktlinjernas intentioner, bakgrund och innehåll. Lär dig mer om hur viktiga måltiderna är för vården och vilken skillnad de kan göra. Webbinariet ägde rum tisdag den 3 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet spelades in och går nu att ta del av här, i efterhand.
MATtanken medverkar i ett seminarium om ursprungsmärkning och den offentliga marknaden den 20 oktober. – Vi fortsätter att driva på frågan om vilket ursprung som maten har i köken inom vård, skola och omsorg, säger MATtankens projektledare Eva Sundberg.
Det är dags att sluta ta de offentliga måltiderna för givet! Istället bör aktörer på alla nivåer samverka bättre för att ta tillvara måltidernas fulla potential. Detta skriver generaldirektörerna för Livsmedelsverket och Jordbruksverket tillsammans med ordföranden för Lantbrukarnas riksförbund och generalsekreteraren för Sveriges Konsumenter - i en debattartikel i Dagens Samhälle - inför Offentliga måltidens dag.Under Offentliga måltidens dag, torsdag den 15 oktober kl. 12.00 finns MATtanken även med i ett livesänt lunchsamtal om måltidernas betydelse för hela vårt samhälle.
Vilt- och vildsvinskött finns på flera kommuners menyer i samband med Offentliga måltidens dag den 15 oktober. I Mölndals kommun kommer det till exempel att serveras en maträtt på vildsvin i alla skolor och förskolor.