Landsbygdsnätverket

Nyheter och arkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Kollage: Planering och matlagning i offentliga kök samt foto på ett vildsvin ute i naturen. Säkert vildsvinskött i offentliga kök
    Välkommen till ett webbinarium som handlar om säkert vildsvinskött i offentliga kök, tisdag den 17 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet är kostnadsfritt och vänder sig till alla som vill fördjupa sig i hur offentliga kök kan använda sig av vildsvinskött.
  • Bildmontage måltider på sjukhus samt porträtt Ulrika Backlund och Eva Sundberg. Bättre mat för bättre vård – nya nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
    Välkommen till ett webbinarium som handlar om de nya nationella riktlinjerna för måltider på sjukhus! Hör Ulrika Backlund från Livsmedelsverket berätta om riktlinjernas intentioner, bakgrund och innehåll. Lär dig mer om hur viktiga måltiderna är för vården och vilken skillnad de kan göra. Webbinariet ägde rum tisdag den 3 november kl. 13.30-14.45. Webbinariet spelades in och går nu att ta del av här, i efterhand.
  • Salladsbuffébord i en skolrestaurang. Från ord till handling: Ursprungsmärkning och den offentliga marknaden
    MATtanken medverkar i ett seminarium om ursprungsmärkning och den offentliga marknaden den 20 oktober. – Vi fortsätter att driva på frågan om vilket ursprung som maten har i köken inom vård, skola och omsorg, säger MATtankens projektledare Eva Sundberg.
  • Tallrik med mat, serverad under veckan då Offentliga måltidens dag firas. Offentliga måltider i rampljuset
    Det är dags att sluta ta de offentliga måltiderna för givet! Istället bör aktörer på alla nivåer samverka bättre för att ta tillvara måltidernas fulla potential. Detta skriver generaldirektörerna för Livsmedelsverket och Jordbruksverket tillsammans med ordföranden för Lantbrukarnas riksförbund och generalsekreteraren för Sveriges Konsumenter - i en debattartikel i Dagens Samhälle - inför Offentliga måltidens dag.Under Offentliga måltidens dag, torsdag den 15 oktober kl. 12.00 finns MATtanken även med i ett livesänt lunchsamtal om måltidernas betydelse för hela vårt samhälle.
  • Kollage: Foto på Kamilla Ehrengrip och på vildsvinsfärsbiffar på en tallrik. Vildsvin i köket på Offentliga måltidens dag
    Vilt- och vildsvinskött finns på flera kommuners menyer i samband med Offentliga måltidens dag den 15 oktober. I Mölndals kommun kommer det till exempel att serveras en maträtt på vildsvin i alla skolor och förskolor.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster