MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider. Hur kan upphandling genomföras så att det lagas mer mat med svenska livsmedel i de offentliga köken? Denna fråga ligger oss varmt om hjärtat.
Mer lokal mat i offentliga kök är ett projekt som Länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med Västra Götalandsregionen finansierar, med mål att det ska bli mer lokalt producerad mat i de offentliga köken i länet.
Mer lokal mat i Offentliga kök
Vill du veta mer om projektet Mer lokal mat i offentliga kök? Läs mer på Länsstyrelsens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontaktperson:
Pernilla Fischerström, Länsstyrelsen Västra Götaland
Tel. 072-570 47 09.
e-post: pernilla.fischerstrom@lansstyrelsen.se.
Projektet har tillsammans med Naturbruksförvaltningen och MATtanken (som varit med sedan 2018) organiserat sju upphandlingsdagar för de som arbetar med offentlig upphandling i Västra Götalands län. Deltagarna har fått önska teman. Vid varje tillfälle har det gjorts studiebesök och deltagarna har fått möta olika experter samt primärproducenter. Syftet med upphandlingsdagarna har varit att deltagarna ska lära sig mer om svensk livsmedelsproduktion.
Följande upphandingsdagar har genomförts.
Hösten 2020 genomförs upphandlingsdag med tema vildsvin. Läs mer om upphandlingsdagar hösten 2020. Länk till annan webbplats.
Hitta mer kunskap och inspiration om hållbar upphandling på våra sidor: Lär av andra.