• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap12
  • Digitalisering22
  • Djur19
  • Energi5
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk87
  • Forskning17
  • Företagande51
  • Handel och marknad14
  • Idrott och hälsa5
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling122
  • Integration18
  • Jordbruk42
  • Jämställdhet och inkludering10
  • Klimat och miljö120
  • Kommunikation7
  • Kompetensförsörjning38
  • Kultur28
  • Landsbygdsutveckling75
  • Leader54
  • Mat och livsmedel85
  • Politik och program34
  • Rennäring4
  • Samhällsplanering3
  • Service20
  • Sjukvård och äldreomsorg1
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning5
  • Trädgårdsnäring16
  • Turism och besöksnäring11
  • Unga50
  • Växtodling12

Område

  • AKIS och EIP-Agri62
  • Gröna kluster24
  • Hållbara blå näringar41
  • Hållbara gröna näringar97
  • Landsbygdsutveckling och Leader57

Typ

  • EIP-projekt65
  • Poddavsnitt183

Senast ändrad

  • Mer än ett år sedan605
  • Gröna kluster – regionala nav för utveckling av gröna näringar

    Det pågår ett arbete för utveckling av de gröna näringarna i regionala gröna kluster över hela landet. Syftet – att bidra till grön omställning och ökad konkurrenskraft inom de gröna näringarna. Projektet Gröna kluster-erfarenhetsutbyte, samverkan och utveckling jobbar med att uppmuntra samverkan mellan Sveriges gröna kluster.

    2023-04-11
  • Innovationssupporten – vad kan vi hjälpa till med?

    Innovationssupporten finns till för alla som har en idé som kan passa för innovationsstödet EIP-Agri. Vi diskuterar med dig om din idé är en möjlig innovation och vad du behöver tänka på inför en eventuell ansökan.

    2023-03-29
  • Hallå där, Jennie Cederholm Björklund

    Du är samordnare och innovationscoach på Landsbygdsnätverket. Kontakterna med andra EU-länder i innovationsfrågor är en del i ditt arbete som AKIS (Agrara kunskaps- och innovationssystem) och EIP-Agri. Nu har du varit i Finland för att bland annat se hur de tar sig an frågorna. Vad har varit intressant att få veta mer om?

    2023-03-29
  • #159 Smart digitalisering – varuleveranser i landsbygder

    Landsbygderna måste vara digitala. Det är ett mantra som hörs ofta men vad innebär det rent konkret för invånare och företagssatsningar? Digitalisering är så klart inte ett mål i sig, utan vilka problem kan den lösa. Så hur kan man nyttja tekniken? Och vad finns på gång? I Landet pratatar vi bland annat om ett digitaliseringsprojekt som jobbar med att leverera mat.

    2023-03-22
  • Färska åkerbönor ger goda livsmedel men utmanande odling

    Livsmedel baserade på baljväxter blir allt mer intressant. Den gröna åkerbönan går bra att odla i Sverige och att använda i vanliga maträtter. Det har man kommit fram till i ett innovationsprojekt inom EIP. Men det finns ett par utmaningar.

    2023-03-17
  • Fyrpartssamverkan löste servicen i Godegård

    En innovativ handlare, ett engagerat bygderåd, en lösningsorienterad tjänsteman och en välvillig bostadsstiftelse. Det var den fyrklöver som behövdes för att invånarna i östgötska Godegård skulle få sin service åter. Nu kan de handla online och hämta sin matvaror i en utlämningslokal i byn.

    2023-03-08
  • Hallå där, Else-Marie Mejersjö

    Du jobbar på Jordbruksverket, med flera av de 1-åriga miljö- och klimatersättningar som finns att söka för jordbrukare från i år. Ersättningarna syftar till att nyttja växtnäringen effektivt, lagra in kol i åkermarken och förbättra markstrukturen.

    2023-03-07
  • Vilka målsättningar finns kring ekologisk produktion och konsumtion?

    Det finns mål i Europa och Sverige för ekologisk produktion och konsumtion.

    2023-03-01
  • #158 Att vara (r)eko – om unga ekologiska lantbrukare

    Sverige tillhör de länder som har störst andel ekologisk jordbruksmark, högst andel ekologisk konsumtion per capita, tillsammans med världsrekord att servera ekologisk mat i offentliga kök. Ekologiska lantbrukare är oftast yngre och har större gårdar än resten av lantbrukarkåren. Så vad driver unga bönder att välja eko? Vad krävs för att de ska kunna fortsätta och vad tänker de om framtiden när det krisar både ekonomiskt och klimatmässigt?

    2023-03-01
  • Vad finns det för fördelar – och vad bidrar man med för nyttor när man väljer ekologiskt?

    I Sverige och Europa finns det regler och riktlinjer kring ekologisk produktion som gör att konsumenten vet vad den får när den väljer ekologiskt. Att ekologiskt producerad mat exempelvis har betydligt lägre halter av rester från kemiska bekämpningsmedel än konventionellt producerad mat kan vara bra att känna till. Eller att det finns högre krav på djurvälfärd inom ekologisk produktion.

    2023-02-28
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram