• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap4
  • Djur4
  • Energi3
  • Finansiering och EU-stöd9
  • Fiske och vattenbruk7
  • Forskning3
  • Företagande14
  • Handel och marknad4
  • Idrott och hälsa1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk17
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö131
  • Kommunikation1
  • Kultur3
  • Landsbygdsutveckling5
  • Leader4
  • Mat och livsmedel25
  • Politik och program9
  • Rennäring1
  • Trädgårdsnäring3
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga3
  • Växtodling4

Område

  • AKIS och EIP-Agri4
  • Hållbara blå näringar4
  • Hållbara gröna näringar54
  • Landsbygdsutveckling och Leader4

Typ

  • EIP-projekt12
  • Poddavsnitt29

Senast ändrad

  • Senaste månaden3
  • Senaste året11
  • Mer än ett år sedan120
  • Vad finns det för fördelar – och vad bidrar man med för nyttor när man väljer ekologiskt?

    I Sverige och Europa finns det regler och riktlinjer kring ekologisk produktion som gör att konsumenten vet vad den får när den väljer ekologiskt. Att ekologiskt producerad mat exempelvis har betydligt lägre halter av rester från kemiska bekämpningsmedel än konventionellt producerad mat kan vara bra att känna till. Eller att det finns högre krav på djurvälfärd inom ekologisk produktion.

    2023-02-28
  • Vad betyder ekologisk produktion – och vad innebär det att maten är ekologisk?

    Ekologisk produktion handlar om att producera livsmedel på ett långsiktigt och hållbart sätt – från jord till bord.

    2023-02-27
  • #SvenskOstPåPizzan – en kampanj nära dig!

    Konsumenter är i viss mån medvetna om råvarornas ursprung när de går på restaurang, det gäller i första hand för kött. Förutom för dessertostarna har medvetenheten om ostens ursprung på restauranger fram till nu varit låg – men kanske är en attitydförändring på gång? Det var i alla fall känslan efter vårens Ostfestival och Landsbygdsnätverket drar nu igång kampanjen #SvenskOstPåPizzan.

    2022-12-12
  • Många vill betala mer för svensk ost på pizzan

    Många svenska konsumenter är beredda att betala extra för att få svensk ost på sin pizza. Det visar en kundundersökning som Landsbygdsnätverket har genomfört. För att få mer ljus på frågan startar nu en kampanj inför internationella pizzadagen som infaller på nyårsdagen.

    2022-12-05
  • Hallå där, Gaëlle Leduc

    Du är anställd som doktorand på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och har skrivit en doktorsavhandling om vad som påverkar lantbrukares val av produktionssystem och drivkrafter för ekologiska metoder. Vad arbetar du med nu?

    2022-11-04
  • Nyfiken på... Lisa Reiter

    Hallå där Lisa Reiter, du arbetar på Jordbruksverket och är även med i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Miljö och klimat. Hur jobbar du med just miljö och klimat?

    2022-10-17
  • Nyfiken på... Pernilla Björverud

    Du är agronom med inriktning på landsbygdsutveckling och har på uppdrag av Landsbygdsnätverket skrivit en rapport om strukturutvecklings betydelse för biologisk mångfald och vissa ekosystemtjänster i lantbruket. Vad är de viktigaste slutsatserna i rapporten?

    2022-10-03
  • #146 Gammalt blir nytt - hållbart mode i framkant

    Kan kläder göras av vilket material som helst? Och vilken skillnad gör nya material och nya innovationer i en av världens mest förorenade branscher? Modeindustrin står idag för runt 10 procent av de globala utsläppen av växthusgaser och bidrar även till en lång rad miljöproblem. Men samtidigt ligger Sverige i framkant med nya innovationer.

    2022-07-06
  • Nyfiken på... Elina Matsdotter

    Du är hållbarhetschef på Svenskt Kött. Ni kommunicerar svenskt lamm, gris och nötkötts mervärden gentemot konsument med avsändaren #SvensktKött. Berätta mer.

    2022-06-03
  • Nyfiken på... Jenny Ekman

    Du arbetar på Naturskyddsföreningen och är ny ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Miljö och klimat. Hur jobbar du med ekosystemtjänster, miljö och klimat?

    2022-04-19
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram