• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • #115 Uppdrag vildsvin - är köttet en outnyttjad resurs

    De bökar och river upp såväl känslor som marken – vildsvinen. Många är överens om att djuren, som förökar sig i rekordfart ute i skogarna, är en outnyttjad resurs. Så varför hamnar inte mer vildsvinskött från de svenska skogarna på våra tallrikar?

    2020-09-21
  • #111 Vår tids kanariefåglar - om vikten av bin och pollinering

    Pollinerande insekter som bin och humlor har en stor inverkan på naturens ekosystem och vår matproduktion. Men många bisorter är rödlistade och de har svårt att hitta nektar och pollen från blommande växter. Så hur underlättar vi för naturens egna tjänstemän?

    2020-07-22
  • Innovationer för läckert och prisvärt svenskt kött

    Många efterfrågar svenskt kött av hög kvalitet, men idag är kvalitén lite ojämn. Det vill dessa projekt ändra på.

    2020-05-18
  • Introducera svensk sötpotatis på marknaden

    Det är stort intresse för nya grödor i Sverige. Projektet syftar till att skapa ett säkert system för att introducera svensk sötpotatis och andra nya grödor i Sverige.

    2020-05-18
  • Innovativa drycker med frukt och bär

    Nya projekt utvecklar mousserande vin och juice av frukt och bär från Sverige.

    2020-05-18
  • #102 Vad får vi för pengarna? - om havs- och fiskeriprogrammet

    Visste du att vi i Sverige har nästan 1,5 miljarder kronor för att genomföra havs- och fiskeriprogrammet 2014-2020? Den största delen kommer från medlemsländernas gemensamma EU-kassa. Nu är det knappt ett år kvar av programperioden. Gör pengarna nytta och vilken nytta ska de göra? Det ska vi försöka reda ut denna gång.

    2020-02-26
  • #101 Mer musslor - ett livsmedel med potential

    Det skulle kunna odlas mycket mer musslor i Sverige och vi äter förhållandevis lite musslor i jämförelse med andra europiska länder. Musslor ett livsmedel med potetial och det behövs mer kunskap i alla led. Från inköpare av mat till restauranger och offentliga kök till oss konsumenter. Och hur kan just musslor bidra till en landsbygdsutveckling i våra kustsamhällen, vilka för- och nackdelar finns och varför kommer vi också snacka om hönor?

    2020-02-12
  • #99 Bonden i centrum – rådgivningens roll i livsmedelsstrategin

    Sveriges bönder spelar en avgörande roll för att vi ska nå målen i livsmedelsstrategin. Så vad behöver de för att lyckas? Kan kunniga rådgivare och ett närmare samarbete med forskning och finansiärer vara ett sätt? Det diskuterar vi i detta avsnitt.

    2020-01-15
  • Norrländsk kyla bakom cidersuccé

    Det började med ett misslyckat ciderexperiment i Andreas Sundgrens källare för sju år sedan. I år räknar Brännland Cider med att sälja 100 000 flaskor, de har vunnit flera internationella priser och exporterar sin unika iscider till länder som USA och Frankrike.

    2019-11-26
  • #89 Packa lådan och lär känna grannen - om prepping och krisberedskap

    Hur klarar vi oss vid en kris? Hur står sig landsbygderna kontra staden? Och varför är det så viktigt att lära känna sina grannar? Det, och fler konkreta tips, får ni i del två av vår miniserie om krisberedskap där popcorn lite otippat hamnar högt upp på listan till prepperlådan. Lyssna gärna på #88 När kommer krisen, som är den första delen av dessa två.

    2019-07-31
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram