• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap1
  • Digitalisering2
  • Energi1
  • Finansiering och EU-stöd6
  • Fiske och vattenbruk2
  • Forskning4
  • Företagande2
  • Innovation och utveckling101
  • Jordbruk12
  • Klimat och miljö4
  • Kompetensförsörjning5
  • Landsbygdsutveckling1
  • Mat och livsmedel2
  • Politik och program2
  • Rennäring4
  • Trädgårdsnäring5
  • Turism och besöksnäring1
  • Växtodling1

Område

  • AKIS och EIP-Agri116
  • Hållbara gröna näringar4
  • Landsbygdsutveckling och Leader2

Typ

  • EIP-projekt25
  • Poddavsnitt6

Senast ändrad

  • Senaste månaden1
  • Senaste året54
  • Mer än ett år sedan62
  • Kraftfull drönare skapar stora möjligheter för renskötare

    En ny snabb drönare med stor räckvidd har utvecklats för renskötare. Tack vare finansieringen genom EIP-Agri kunde de tillsammans med en tillverkare inleda ett lyckosamt innovationsprojekt.

    2022-03-03
  • Könssortera ägg i stället för kycklingar

    Ett EIP-Agri innovationsprojekt ska gör det möjligt att könssortera ägg, så att bortsorterade tupp-ägg kan bli livsmedel. Att slippa gasa ihjäl tuppkycklingar vid uppfödning av unghöns till äggproduktionen har länge varit ett önskemål.

    2022-02-22
  • Förutsägbar kvalitet på svenskt nötkött

    Nu ska ett tillägg till klassificering av nötkött kunna lyfta svenskt premiumkött med hög så kallad ätkvalitet. Det handlar om att med en vetenskaplig grund för bedömning bli bättre på att plocka fram smakrikt och högkvalitativt kött. Meat Standard Sweden är ett projekt finansierarat genom EIP-Agri som har som mål att förutsäga den sensoriska kvalitén vid slakt, alltså den kvalitet vi upplever med våra sinnen.

    2022-01-24
  • Hur levererar vi hållbart nötkött till konsumenterna?

    Nu har en fokusgrupp inom EIP-Agri i EU tagit fram en rapport om hur vi kan få mer hållbart nötkött på våra tallrikar. Anna Jamieson från Naturbeteskött i Sverige, förklarar hur gruppens slutsatser skulle kunna tillämpas under svenska förhållanden.

    2021-08-10
  • #121 Om AKIS - har Sverige rätt kunskap för att producera mer mat?

    Hur sprids egentligen ny kunskap inom de gröna näringarna? Inom den europeiska jordbrukspolitiken använder man sig ofta av begreppet Agricultural Knowledge and Innovation System eller AKIS för att beskriva hur just kunskapsförmedling fungerar i olika länder eller regioner, till exempel genom utbildning, rådgivning och innovation.

    2021-02-24
  • Hallå där...Kjell Ivarsson

    Du är ju ordförande i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp EIP-Agri som arbetar med innovationsfrågor inom gröna näringar. Vilka är de viktigaste frågorna som ni jobbar med just nu?

    2021-01-11
« Föregående
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram