• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Podden Landet

Tack för tio år med Landet! Nu möts vi live

Efter tio år, 195 avsnitt och med över 600 gäster tackar Landet – podden bortom storstan för samtalen och för oss. Samma nyfikenhet lever nu vidare i Landsbygdsnätverket Live. Streamade sändningar på YouTube, LinkedIn och Facebook. Där du kan delta, ställa frågor och bidra i diskussionen.


Se vilka livesändningar som är på gång

Lyssna på poddavsnitten

Filtrera poddar

Kategori

  • Beredskap10
  • Digitalisering5
  • Finansiering och EU-stöd7
  • Fiske och vattenbruk19
  • Forskning9
  • Företagande32
  • Handel och marknad5
  • Idrott och hälsa1
  • Innovation och utveckling22
  • Integration7
  • Jordbruk13
  • Jämställdhet och inkludering5
  • Klimat och miljö27
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning7
  • Kultur28
  • Landsbygdsutveckling22
  • Leader15
  • Mat och livsmedel33
  • Politik och program26
  • Rennäring1
  • Samhällsplanering1
  • Service11
  • Skola och utbildning3
  • Trädgårdsnäring1
  • Turism och besöksnäring5
  • Unga31
  • Växtodling1

Område

  • AKIS och EIP-Agri4
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar12
  • Hållbara gröna näringar14
  • Landsbygdsutveckling och Leader10

Senast ändrad

  • Mer än ett år sedan183
  • #63 Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök

    På flera olika håll jobbar kommuner och landsting för att få in mer lokalproducerad mat i sina kök. Men stora volymer, kontinuitet och krav på statistikunderlag kan göra det svårt för små producenter att leverera till det offentliga. Podden Landet tar sig till Värmland där ett projekt resulterat i att skolelever i hela regionen numera äter lokalt producerad mat dagligen.

    2018-08-08
  • #62 Varför säger vi som vi gör om stad och land? - Om språket

    I detta avsnitt fördjupar vi oss i några av alla uttryck som är kopplade till land och stad och varför vi säger som vi gör. Om varför vi säger "ut på landet" och "in till stan" och varför man sätter ordet "by" framför vissa saker som är kopplade till landet. Henrik Rosenkvist, professor i nordiska språk vid Göteborgs universitet, hjälper till att reda ut.

    2018-07-12
  • #61 Hur länge räcker maten - egentligen? – om krisberedskap

    I detta avsnitt fördjupar sig Landet i varför vi kommer att få svårt med matproduktionen om kriget eller krisen kommer. Finns det någon som helst chans att producera den mat vi behöver inom landets egna gränser? Och vem av våra gäster kommer egentligen att klara sig bäst under en kris. Lantbrukaren, jägaren eller friluftsmänniskan? Samtalet bjuder också på förslag på vad du och jag kan göra för att öka vår egen och samhällets krisberedskap.

    2018-06-28
  • #60 Med fokus på stad OCH land - om landsbygdssäkring

    Nu ska landsbygdsperspektivet byggas in i politiken i alla beslut och på alla nivåer. Modellen för det kallas landsbygdssäkring. I detta avsnitt reder vi ut begreppet.

    2018-06-14
  • #59 Gör ett val - om partiledarnas landsbygspolitik

    Hela Sverige ska leva ordnade partiledardebatt på Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik. Podden Landet var så klart på plats. I detta avsnitt snackar vi landsbygdspolitik.

    2018-05-24
  • #58 Fem myter om landsbygden - dags att nyansera bilden

    Myterna om landsbygden är många. Att det är i stan det råder störst öppenhet och mångfald och att det är där alla smarta innovationer och uppfinningar föds är två. Andra handlar om att det är i staden det går att leva hållbart och att folk flyttar till dit för att servicen försvinner på många håll.

    2018-05-17
  • #57 En liten handelsbalans - om lokal ekonomi

    I en levande lokal ekonomi har de flesta sin försörjning och sina fritidsintressen på platsen där de bor. Att pengar cirkulerar väldigt lokalt skapar jobb och gör platsen attraktiv. Men vad menas med lokal ekonomi? Vad kan du och jag själva göra för att stärka den på hemmaplan? Och hur fungerar en lokalekonomisk analys och varför är det bra?

    2018-05-02
  • #56 Smartare mat - vad äter vi i framtiden?

    I framtiden måste vi producera mer mat med mindre resurser. Det kräver smartare mat och nya innovationer. Dags att utnyttja hela livsmedelskedjan på ett mer hållbart sätt. Men vad betyder allt detta i praktiken? Vad kommer vi egentligen att äta i framtiden? Och varför är det så viktigt med innovationer på det här området?

    2018-04-18
  • #55 Ett med naturturismen - om hur du kan bli del av utvecklingen

    I Landet har vi pratat om naturturismens framgång tidigare. Nu fördjupar sig podden i vad den växande naturturism kan göra för den lokala ekonomin. Hur kan markägare, stugägare, lantbrukare, matbutiken eller andra landsbygdsföretagare bli en del av naturturismens utveckling? Vad kan lokalbefolkningen göra och vad har de att vinna på att hjälpa den på traven?

    2018-04-12
  • #54 Fisketurism & sportfiske kan skapa tillväxt och jobb - vad står i vägen?

    Förutsättningarna finns, minst sagt. Hundratusen inlandsjöar, tiotusentals mil vattendrag och många långa kuststräckor. Vatten med attraktiva fiskarter och miljöer som lockar fiskare från när och fjärran. Här skulle fisketurismen och sportfisket kunna stå för ett stort samhällsekonomiskt värde genom tillskapandet av tillväxt, jobb och en positiv utveckling för landsbygden – men vad står i vägen?

    2018-04-05
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram