• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Podden Landet

Tack för tio år med Landet! Nu möts vi live

Efter tio år, 195 avsnitt och med över 600 gäster tackar Landet – podden bortom storstan för samtalen och för oss. Samma nyfikenhet lever nu vidare i Landsbygdsnätverket Live. Streamade sändningar på YouTube, LinkedIn och Facebook. Där du kan delta, ställa frågor och bidra i diskussionen.


Se vilka livesändningar som är på gång

Lyssna på poddavsnitten

Filtrera poddar

Kategori

  • Beredskap7
  • Finansiering och EU-stöd3
  • Fiske och vattenbruk4
  • Forskning1
  • Företagande11
  • Handel och marknad3
  • Innovation och utveckling2
  • Jordbruk1
  • Klimat och miljö11
  • Kultur3
  • Mat och livsmedel35
  • Politik och program3
  • Unga3
  • Växtodling1

Område

  • Hållbara blå näringar3
  • Hållbara gröna näringar7

Senast ändrad

  • Senaste året2
  • Mer än ett år sedan33
  • #102 Vad får vi för pengarna? - om havs- och fiskeriprogrammet

    Visste du att vi i Sverige har nästan 1,5 miljarder kronor för att genomföra havs- och fiskeriprogrammet 2014-2020? Den största delen kommer från medlemsländernas gemensamma EU-kassa. Nu är det knappt ett år kvar av programperioden. Gör pengarna nytta och vilken nytta ska de göra? Det ska vi försöka reda ut denna gång.

    2020-02-26
  • #101 Mer musslor - ett livsmedel med potential

    Det skulle kunna odlas mycket mer musslor i Sverige och vi äter förhållandevis lite musslor i jämförelse med andra europiska länder. Musslor ett livsmedel med potetial och det behövs mer kunskap i alla led. Från inköpare av mat till restauranger och offentliga kök till oss konsumenter. Och hur kan just musslor bidra till en landsbygdsutveckling i våra kustsamhällen, vilka för- och nackdelar finns och varför kommer vi också snacka om hönor?

    2020-02-12
  • #99 Bonden i centrum – rådgivningens roll i livsmedelsstrategin

    Sveriges bönder spelar en avgörande roll för att vi ska nå målen i livsmedelsstrategin. Så vad behöver de för att lyckas? Kan kunniga rådgivare och ett närmare samarbete med forskning och finansiärer vara ett sätt? Det diskuterar vi i detta avsnitt.

    2020-01-15
  • #89 Packa lådan och lär känna grannen - om prepping och krisberedskap

    Hur klarar vi oss vid en kris? Hur står sig landsbygderna kontra staden? Och varför är det så viktigt att lära känna sina grannar? Det, och fler konkreta tips, får ni i del två av vår miniserie om krisberedskap där popcorn lite otippat hamnar högt upp på listan till prepperlådan. Lyssna gärna på #88 När kommer krisen, som är den första delen av dessa två.

    2019-07-31
  • #88 När kommer krisen? – om prepping och krisberedskap

    I Sverige har vi haft fred i drygt 200 år. Och även om vi har fått känna av konsekvenserna av två världskrig, stormar och torka har vi varit förskonade från stora katastrofer. Så hur skulle det gå för oss vid en större kris? Hur väl står sig landsbygden kontra staden? Första avsnittet av två om krisberedskap, så kallad prepping.

    2019-07-17
  • #85 Vi börjar med barnen - livsmedelsstrategi i praktiken

    Är barnen avgörande när en regional livsmedelsstrategi tas fram? Häng med till Norrbotten och hör hur de framgångsrikt jobbar där. Vi tittar närmare på länets arbete med barn på en förskola i Boden och hur man konkretiserar en livsmedelskedja i pedagogiken.

    2019-06-05
  • #82 REKO-ringar på vattnet - om relationsmat

    Intresset för Reko-ringar går som en våg över hela landet. En kvarts miljon människor är med i grupperna och i Sjuhärad har den första svenska utvärderingen gjorts. Landet pratar med projektledaren bakom rapporten och träffar två producenter som berättar om hur det fungerar dem.

    2019-04-24
  • #80 Vi ska upp på prispallen - om livsmedelsstrategin

    Prioritera forskning, innovation och kompetensutveckling. Det är huvudbudskapet i den nya plan som handlar om hur vi ska nå målen i livsmedelsstrategin. Jordbruksverket och Tillväxtverket har satt ihop handlingsplanen och idag släpps den sista delrapporten. Podden Landet har träffat människorna bakom rapporten.

    2019-04-03
  • #74 Du är vad du äter – om krav på specialkost i offentliga kök

    Detta avsnitt av Landet blir ett samtal om skämsmat och gränser när mattrendsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel diskuterar specialkost. Varför är specialätare vanligare i städer? Vad säger maten du äter om dig? Och hur långt är det egentligen rimligt att det offentliga går oss till mötes i våra önskemål om vad vi vill äta?

    2019-01-09
  • #66 Kom och ät - om skolmatsveteranen Sverige

    Sverige är unikt när det kommer till skolmat. Här har alla barn i grundskolan rätt till en skattefinansierad och näringsriktig måltid per dag. Och podden Landets gäster tycker att vi kan använda satsningen ännu bättre. Lyssna på avsnittet för att höra hur de tänker och om hur offentliga måltider kan påverka landsbygdsföretagen.

    2018-09-20
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram