• Till Landsbygdsnätverket
Landsbygdsnätverket
  • Erfarenhetsbank Undermeny
  • Livsmedelsstatistik
  • Studio
  • Offentliga måltidens dag
  • Mer kunskap
  • Om oss
Meny
  • MATtanken
  • > Erfarenhetsbank
Illustration som visar lantbrukare och kock.
Upphandling och inköp

DIS ger möjlighet till lokala inköp

Verksamhetsövergripande • Uppsala län

Nu köps allt färskt nötkött in via det lokala slakteriet, efter arbete med att informera leverantörer om Dynamiskt inköpssystem.

Vårt mål

Möjlighet att få in lokala eller alternativa leverantörer och produkter, via Dynamiskt inköpssystem, DIS.

Så gjorde vi

Vi startade ett projekt. Vi sökte projektmedel från Jordbruksverket som finansierade en projektledare. Vi bjöd in leverantörer och berättade om DIS, hade workshops och informationsträffar utifrån upphandling och logistik.

Samarbeten

Heby, Östhammars och Knivsta kommun. Knivsta har aktivt provat ut och tagit fram produkter i dialog med antagna leverantörer.

Resultat

Gott samarbete med det lokala slakteriet vilket medfört att vi köper 100 procent färskt nötkött via DIS.

Utmaningar

Problemet är att få hållbar logistik för leverantörer, också svårt att få in grönsaksproducenter och att få verksamheterna i kommunen engagerade.

Våra tankar framåt

Att fortsätta att få in leverantörer och göra fler avrop, framförallt på fler produkter.

Tillbaka till Erfarenhetsbankens startsida.

 

Vi som lämnat erfarenheten

Kostenhet och upphandling, Tierps kommun

Jenny Ljungvall Cardoso, upphandlingsjurist

upphandling@tierp.se

Har du en bra erfarenhet?

Dela med dig så att andra får nytta och glädje av den.

Klicka här!

Upptäck mer

  • Upphandling och inköp
    2023-03-14

    Transparent avtal med både livsmedel och kem-varor

    En ny livsmedelsupphandling med "open book" ledde till bättre priser, samordnade leveranser och inkludering av kem-varor.

  • Upphandling och inköp
    2023-02-11

    Nytt sätt att upphandla ger lokalproducerat på tallriken

    Prisförfrågan gällde endast 350 artiklar. Det ledde till ett avtal med en regional grossist som har samarbete med lokala producenter.

  • Kor som springer.
    Måltiden som pedagogiskt verktyg
    Upphandling och inköp
    2023-03-01

    Nu har varje kök ”en egen bondgård”

    För att öka kunskapen om hur mat produceras samarbetar offentliga kök med lokala livsmedelsproducenter.

 

Erfarenhetsbanken är en del i projektet Ett nytt recept för skolmåltider, som samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

 Facebook Länk till annan webbplats.

 Twitter Länk till annan webbplats.

 Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Tillgänglighetsredogörelse