Verksamhetsövergripande • Uppsala län
Nu köps allt färskt nötkött in via det lokala slakteriet, efter arbete med att informera leverantörer om Dynamiskt inköpssystem.
Möjlighet att få in lokala eller alternativa leverantörer och produkter, via Dynamiskt inköpssystem, DIS.
Vi startade ett projekt. Vi sökte projektmedel från Jordbruksverket som finansierade en projektledare. Vi bjöd in leverantörer och berättade om DIS, hade workshops och informationsträffar utifrån upphandling och logistik.
Heby, Östhammars och Knivsta kommun. Knivsta har aktivt provat ut och tagit fram produkter i dialog med antagna leverantörer.
Gott samarbete med det lokala slakteriet vilket medfört att vi köper 100 procent färskt nötkött via DIS.
Problemet är att få hållbar logistik för leverantörer, också svårt att få in grönsaksproducenter och att få verksamheterna i kommunen engagerade.
Att fortsätta att få in leverantörer och göra fler avrop, framförallt på fler produkter.
Kostenhet och upphandling, Tierps kommun
Jenny Ljungvall Cardoso, upphandlingsjurist
Erfarenhetsbanken är en del i projektet Ett nytt recept för skolmåltider, som samordnas av Livsmedelsverket och finansieras av Vinnova.