Landsbygdsnätverket

Summering av tematräff 3: Restaurangmiljön

I samband med MATtankens tredje tematräff den 9 mars bjöd föredragshållare från fem kommuner på sina guldkorn, tips och tankar från sitt utvecklingsarbete kring utformning av restaurangmiljön. Träffen hölls inom ramen för Ett nytt recept för skolmåltider och var träff 3 av 4 i en serie av tematräffar Länk till annan webbplats. som MATtanken samordnar.

Arbete pågår. Sammanfattningen från respektive presentation på träffen blir färdig inom kort.


Län

Kommun

Beskrivning

Skåne

Helsingborg

Matsalsmiljö. Här får vi höra om ett exempel från Helsingborg där man gjort en förflyttning ”från skolmatsal till restaurang”.

Skåne

Klippan

Konceptet som får måltiden att blomma och gästerna att trivas. Ett referensobjekt lägger grunden för fortsatta investeringar och möjliggör uppfräschningar, ger fina måltidsmiljöer på ett enkelt sätt.

Stockholm

Sigtuna

Från matsal till restaurang. En förändring har genomförts där man gått från matsal till restaurang. Processen har förankrats hos elever, föräldrar, pedagoger och rektor.

Värmland

Karlstad

Konceptbeskrivning för måltidsmiljön. Bilden av hur en skolrestaurang ser ut ska utmanas genom att ta inspiration från restaurang- och cafévärlden.

Västra Götaland

Munkedal

Restaurangen som skolans hjärta. Statusen på skolans restaurang ska höjas genom att skapa en intresseväckande, lusthöjande och lärorik miljö som ger utrymme för alla sinnen och skapar måltidsro.


Fler tematräffar

Summering av tematräff 1.

Summering av tematräff 2.

Summering av tematräff 4.

Senast uppdaterad