• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap12
  • Digitalisering22
  • Djur19
  • Energi5
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk87
  • Forskning17
  • Företagande51
  • Handel och marknad14
  • Idrott och hälsa5
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling122
  • Integration18
  • Jordbruk42
  • Jämställdhet och inkludering10
  • Klimat och miljö120
  • Kommunikation7
  • Kompetensförsörjning38
  • Kultur28
  • Landsbygdsutveckling75
  • Leader54
  • Mat och livsmedel85
  • Politik och program34
  • Rennäring4
  • Samhällsplanering3
  • Service20
  • Sjukvård och äldreomsorg1
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning5
  • Trädgårdsnäring16
  • Turism och besöksnäring11
  • Unga50
  • Växtodling12

Område

  • AKIS och EIP-Agri62
  • Gröna kluster24
  • Hållbara blå näringar41
  • Hållbara gröna näringar97
  • Landsbygdsutveckling och Leader57

Typ

  • EIP-projekt65
  • Poddavsnitt183

Senast ändrad

  • Mer än ett år sedan605
  • Svensktalande läkare i Spanien avlastar vårdcentraler i Västerbotten

    Hur ger man invånare god vård och omsorg när det råder brist på läkare och annan vårdpersonal? I Västerbotten har man i projektet “Västerbotten utan gränser” undersökt möjligheten att låta svensktalande läkare bland annat i Spanien utföra distansvård inom primärvården i Sverige. Projektet är ett steg på vägen att utjämna geografiska klyftor och uppnå jämlik vård.

    2023-06-12
  • Lammlyftet - för att få fler att välja svenskt lammkött

    Hur kan man höja kvalitén och förbättra egenskaperna på svenskt lammkött? Målet för projektet är att ta fram en svensk standard och manual för lammköttskvalitet, för att förbättra kvaliteten och i slutänden hjälpa till att öka försäljningen av svenskt lammkött.

    2023-06-12
  • Lyckat nätverksmöte på Gröna klustret i Nuntorp

    Nyligen möttes delar av Nätverket Gröna Kluster i Sverige under ett intensivt dygn på Gröna Klustret Nuntorp i Dalsland.

    2023-06-12
  • Förädlingsmackapären - ett smart arbetssätt i Hälsingland och Gästrikland

    Den så kallade Förädlingsmackapären är ett nytt arbetssätt för hållbar platsutveckling - anpassat för landsbygdsområden. Metoden innehållet olika steg som leder fram till en lokal utvecklingsplan som hela bygden står bakom.

    2023-06-02
  • Allt fler livsmedel skyddas av EU

    Vänerlöjrom, Äkta Gränna Polkagrisar, Sörmlands ädel, Rökt Vättersik och Grebbestadostron har tack vare ett långsiktigt arbete tilldelats en skyddad EU-beteckning det senaste året. Märkningen ger konsumenterna en kvalitetsförsäkran, hjälper producenterna att skydda produktens namn och kan lokalt ge positiva effekter för besöksnäringen.

    2023-05-31
  • Bortsorterade musslor som foder ger bättre ägg

    Företaget Musselfeed gör musselpulver och musselmjöl av bortsorterade musslor. De näringsrika produkterna kan sedan användas både som livsmedel och miljösmart foder, bland annat till fjäderfä .

    2023-05-30
  • Bildreportage: Nätverkande i fokus på lyckat EU-möte i Malmö

    Framgångsrikt miljöarbete inom ramen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik var temat under två hektiska dagar i maj. Mer än 80 delegater från 24 medlemsländer hade samlats på mötet som anordnades av Landsbygds- och infrastrukturdepartementet tillsammans med Landsbygdsnätverket – inom ramen för Sveriges ordförandeskap i EU:s råd.

    2023-05-30
  • Vingåker vill bli ”Sveriges smartaste landsbygd”

    Digitalisering i sig är inte ett mål men kan vara ett viktigt medel för att lösa skiftande utmaningar i olika landsbygder. I Vingåker i Södermanland med 9 000 invånare har man insett att för att klara av att erbjuda god service och omsorg till samtliga invånare måste man hitta bättre och effektivare arbetssätt.

    2023-05-29
  • #161 Vår beredskap är god - sjömat på krismenyn

    Vad ska vi äta i tider av kris och krig? Och på vilket sätt kan sjömaten bidra till Sveriges livsmedelsberedskap och det civila försvaret? Varje år produceras cirka 12 000–15 000 ton sjömat inom vattenbruket. Det landas åtskilliga tusen ton inom både det kustnära fisket och havsfisket. Så varför tas den blå näringen inte lika ofta med i beredskapsplanerna som andra livsmedel?

    2023-05-24
  • Ny teknik gör nötkötts­produktionen mer effektiv

    Mår djuren bra? Växer alla som de ska? Med hjälp av en obemannad automatisk våg kan djuren numera väga sig själva och informationen sparas i molnet. Bonden får daglig tillväxtdata för varje individ och grupp. I sin mobil kan man se grafer på foderåtgång och tillväxt per box.

    2023-05-22
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram