• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • #88 När kommer krisen? – om prepping och krisberedskap

    I Sverige har vi haft fred i drygt 200 år. Och även om vi har fått känna av konsekvenserna av två världskrig, stormar och torka har vi varit förskonade från stora katastrofer. Så hur skulle det gå för oss vid en större kris? Hur väl står sig landsbygden kontra staden? Första avsnittet av två om krisberedskap, så kallad prepping.

    2019-07-17
  • #85 Vi börjar med barnen - livsmedelsstrategi i praktiken

    Är barnen avgörande när en regional livsmedelsstrategi tas fram? Häng med till Norrbotten och hör hur de framgångsrikt jobbar där. Vi tittar närmare på länets arbete med barn på en förskola i Boden och hur man konkretiserar en livsmedelskedja i pedagogiken.

    2019-06-05
  • #82 REKO-ringar på vattnet - om relationsmat

    Intresset för Reko-ringar går som en våg över hela landet. En kvarts miljon människor är med i grupperna och i Sjuhärad har den första svenska utvärderingen gjorts. Landet pratar med projektledaren bakom rapporten och träffar två producenter som berättar om hur det fungerar dem.

    2019-04-24
  • #80 Vi ska upp på prispallen - om livsmedelsstrategin

    Prioritera forskning, innovation och kompetensutveckling. Det är huvudbudskapet i den nya plan som handlar om hur vi ska nå målen i livsmedelsstrategin. Jordbruksverket och Tillväxtverket har satt ihop handlingsplanen och idag släpps den sista delrapporten. Podden Landet har träffat människorna bakom rapporten.

    2019-04-03
  • #74 Du är vad du äter – om krav på specialkost i offentliga kök

    Detta avsnitt av Landet blir ett samtal om skämsmat och gränser när mattrendsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel diskuterar specialkost. Varför är specialätare vanligare i städer? Vad säger maten du äter om dig? Och hur långt är det egentligen rimligt att det offentliga går oss till mötes i våra önskemål om vad vi vill äta?

    2019-01-09
  • #66 Kom och ät - om skolmatsveteranen Sverige

    Sverige är unikt när det kommer till skolmat. Här har alla barn i grundskolan rätt till en skattefinansierad och näringsriktig måltid per dag. Och podden Landets gäster tycker att vi kan använda satsningen ännu bättre. Lyssna på avsnittet för att höra hur de tänker och om hur offentliga måltider kan påverka landsbygdsföretagen.

    2018-09-20
  • #63 Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök

    På flera olika håll jobbar kommuner och landsting för att få in mer lokalproducerad mat i sina kök. Men stora volymer, kontinuitet och krav på statistikunderlag kan göra det svårt för små producenter att leverera till det offentliga. Podden Landet tar sig till Värmland där ett projekt resulterat i att skolelever i hela regionen numera äter lokalt producerad mat dagligen.

    2018-08-08
  • #61 Hur länge räcker maten - egentligen? – om krisberedskap

    I detta avsnitt fördjupar sig Landet i varför vi kommer att få svårt med matproduktionen om kriget eller krisen kommer. Finns det någon som helst chans att producera den mat vi behöver inom landets egna gränser? Och vem av våra gäster kommer egentligen att klara sig bäst under en kris. Lantbrukaren, jägaren eller friluftsmänniskan? Samtalet bjuder också på förslag på vad du och jag kan göra för att öka vår egen och samhällets krisberedskap.

    2018-06-28
  • #56 Smartare mat - vad äter vi i framtiden?

    I framtiden måste vi producera mer mat med mindre resurser. Det kräver smartare mat och nya innovationer. Dags att utnyttja hela livsmedelskedjan på ett mer hållbart sätt. Men vad betyder allt detta i praktiken? Vad kommer vi egentligen att äta i framtiden? Och varför är det så viktigt med innovationer på det här området?

    2018-04-18
  • #40 Mattanken - offentliga måltider i framkant

    Hur hänger den offentligt upphandlade maten ihop med landsbygdsutveckling och ökad tillväxt? Och varför är det så viktigt att just offentliga måltider är hållbara genom hela kedjan?

    2017-09-21
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram