• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • Nyfiken på Svenska råvaror i privata restauranger - Sofia Alriksson

    Sofia Alriksson, du är sammankallande för arbetsgruppen Svenska råvaror i privata restauranger. Vilka är de viktigaste frågorna att jobba med just nu?

    2022-02-14
  • Förutsägbar kvalitet på svenskt nötkött

    Nu ska ett tillägg till klassificering av nötkött kunna lyfta svenskt premiumkött med hög så kallad ätkvalitet. Det handlar om att med en vetenskaplig grund för bedömning bli bättre på att plocka fram smakrikt och högkvalitativt kött. Meat Standard Sweden är ett projekt finansierarat genom EIP-Agri som har som mål att förutsäga den sensoriska kvalitén vid slakt, alltså den kvalitet vi upplever med våra sinnen.

    2022-01-24
  • Nyfiken på... Boda gård

    Hanna Viklund, berätta lite om hur ni har hamnat där ni är och vad ni håller på med.

    2022-01-17
  • Hopp för svensk humle

    Mikrobryggerier har blivit allt vanligare samtidigt som intresset för svensk öl är stort. Efterfrågan på svensk humle ökar därför dramatiskt. Potentialen för just svenska humlesorter med kända sensoriska egenskaper undersöks nu i ett innovationsprojekt.

    2021-12-09
  • #132 Äta för att gynna biologisk mångfald

    Hur kan vi gynna den biologiska mångfalden genom det vi lägger på tallriken? Ofta pratar man om att vi måste äta mer klimatsmart och miljövänligt och att vi framförallt måste äta mindre kött och mer vegetariskt. Men är det verkligen så enkelt?

    2021-10-13
  • Hallå där - Stina Ernstsson på FRODA, Dalarna

    FRODA har till uppgift att arbeta med utveckling och samverkan för affärsutveckling i alla delar av livsmedelskedjan. Aktörerna som står bakom FRODA är Dalarna Science Park, Rättviks kompetenscentrum, Offentlig Gastronomi, LRF Dalarna, Länsstyrelsen Dalarna och Region Dalarna.

    2021-10-01
  • #131 Mer svenska råvaror på restauranger - hållbara livsmedelssystem

    Coronapandemin har gjort stora avtryck i våra matvanor. En effekt är att konsumtionen av svenska produkter har ökat. Allt fler vill äta svenskt kött och svenskodlade grönsaker. Men på restaurangerna, där en stor del av våra måltider äts, är det bara en femtedel av allt kött som serveras som är svenskt.

    2021-09-22
  • Hållbar fast food i Kronoberg

    I Kronoberg har man inlett ett projekt för att få fler pizzerior att använda hållbara och lokalt producerade råvaror. – Min dröm är att kunna beställa en helt och hållet småländsk pizza, säger projektledare Claes Löfgren.

    2021-09-15
  • Sveriges långsammaste snabbmat

    Hamburgerrestaurangen Jureskogs lanserar sig med parollen ”Sveriges långsammaste snabbmat”. En bärande del i affärsidén är att så långt möjligt använda svenska råvaror.

    2021-09-15
  • Hallå där...Emma Tegelid

    Du är student vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och har skrivit rapporten Svenska råvaror i privata restauranger åt Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Hållbara gröna näringar. Vad har du tydligast kunnat se och finns det några trender?

    2021-09-05
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram