• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • #SvenskOstPåPizzan – en kampanj nära dig!

    Konsumenter är i viss mån medvetna om råvarornas ursprung när de går på restaurang, det gäller i första hand för kött. Förutom för dessertostarna har medvetenheten om ostens ursprung på restauranger fram till nu varit låg – men kanske är en attitydförändring på gång? Det var i alla fall känslan efter vårens Ostfestival och Landsbygdsnätverket drar nu igång kampanjen #SvenskOstPåPizzan.

    2022-12-12
  • Många vill betala mer för svensk ost på pizzan

    Många svenska konsumenter är beredda att betala extra för att få svensk ost på sin pizza. Det visar en kundundersökning som Landsbygdsnätverket har genomfört. För att få mer ljus på frågan startar nu en kampanj inför internationella pizzadagen som infaller på nyårsdagen.

    2022-12-05
  • # 154 Sjömat som julmat – gamla traditioner och framtida frestelser

    Att äta julbord är en gammal tradition. Och vad vi upplever som julklassiker har så klart ändrats genom historien. Så hur är det med mat från hav och sjöar. Varför äter vi inte lika mycket fisk till jul som vi gjorde förr? Eller är det så att sjömaten faktiskt är på väg tillbaka. Skulle gädda, brax och blåmusslor - eller varför inte sjöpungsbullar, kunna bli framtidens måsten som julmat?

    2022-12-01
  • #153 Fler svenska råvaror på restaurang – det här visste du inte om grossisternas roll

    De är mellanhanden som vi matkonsumenter inte alltid tänker på: grossisterna. De som köper in råvaror från livsmedelsproducenter och säljer vidare till restaurang och café. En viktig länk i kedjan från jord till bord. Men hur fungerar egentligen det svenska grossistledet? Kan stora och små grossister komplettera varandra? Och vad behövs för att fler svenska råvaror ska nå ut på tallriken?

    2022-11-23
  • Utrymme finns för grossister som vill stötta svensk mat på restaurang

    Hannah Wendin, du har tagit fram rapporten Grossisternas roll för svenska råvaror på privata restauranger. Vilken betydelse har grossisterna för att öka andelen svenska råvaror på privata restauranger? Vilka utmaningar brottas de med? Och hur ser de på sin egen roll?

    2022-07-06
  • Ny rapport: Grossisternas roll för svenska råvaror på privata restauranger

    I en ny rapport från Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Svenska råvaror i privata restauranger har man kartlagt grossister som tillgängliggör svenska råvaror och undersökt hur de arbetar med detta samt vilka möjligheter och utmaningar som finns.

    2022-06-30
  • Ökat intresse för svensk ost på pizzan

    Anna Hedberg, du samordnar arbetsgruppen Svenska råvaror i privata restauranger. År 2022 valde gruppen att vara med på Ostfestivalen i Stockholm med budskapet ”Svensk ost på pizzan”. Varför blev det detta tema?

    2022-05-18
  • Wrångebäcksost får skyddad ursprungsbeteckning

    Sverige har fått ytterligare en produkt med skyddad ursprungsbeteckning (SUB) - Wrångebäcksost. Att osten nu har fått en skyddad EU-beteckning är resultatet av ett långsiktigt arbete. Osttillverkningen vid Vätterns västra strand har traditioner som går tillbaka till 1800-talet och har på senare tid fått ett uppsving.

    2022-05-13
  • Svensk pizzaost – för miljön, matförsörjningen och jobben

    Vi svenskar äter årligen 14 miljoner kilo pizzaost – och merparten av den är importerad. På Ostfestivalen ska istället den svenska osten lyftas fram med alla dess fördelar för miljö, företagande och jobb på landsbygden, livsmedelsförsörjning och djurvälfärd.

    2022-05-10
  • Fokus på råvaran - Ostfestivalen

    Den 13-15 maj 2022 var det åter dags för Ostfestivalen i Stockholm. Som vanligt blev det en manifestation över svensk ostkultur, dess bredd och alla de mervärden den medför. Samtidigt satte den fingret på en viktig samhällsfråga: den svenska livsmedelsförsörjningen och betydelsen av svenska råvaror och svensk mjölkproduktion

    2022-05-04
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram