Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Västmanlands län

Detta händer i Västmanlands län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.

Hallstahammars kommun


Tre rätter middag i äldreomsorgen

På Måltidens dag/Offentliga måltidens dag serverar vi alltid en tre rätters middag på våra äldreboende och på våra mötesplatser. Vi kommer att använda en lokal leverantör på nötkött (Åsby kött och vilt) här i Hallstahammar.

Kontakt: Mona F Johansson, 0220-244 71

Närodlat med en italiensk touch i förskola och skola

Vi kommer att köpa in tärnat nötkött av en lokal handlare morötter, potatis av lokal odlare och bröd från ett lokalt bageri. Några av våra egna kockar har italienskt påbrå och de kommer att laga huvudrätten med italiensk touch.

Kontakt: Elisabeth Hallgren, 0220-240 53

Vi finns på Instagram: @lindbo_kok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @matenpapark, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. @nibbleskolansmat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @naslundskoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @tunbomat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @stromsholm_koket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @fsk_trollslandankok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @trollbackenskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @fsk_larkan_kok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Köpings kommun


Lyfta fram personal och lokala livsmedelsproducenter

På Offentliga måltidens dag kommer vi uppmärksamma arbetet som görs av all vår personal i våra kök – varje dag. Vi kommer även lyfta fram de lokala producenterna, där vi har förmånen att handla både kravmärkt nötkött samt kravodlat matvete och vetemjöl. Har vi turen på vår sida kommer vi eventuellt få tillgång till viltkött.

Vi kommer även i år bjuda in media, politiker och allmänheten till Stora Torget i Köping den 19 oktober.

Kontakt: Anton Larsson, 0221-251 36

Vi finns på Instagram: @matenikoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Västerås stad


Kommunikation i fokus
 

Vi vill att fler elever och vårdnadshavare ska få en större förståelse för hur vi jobbar med skolmat i dag och vi vill också motbevisa de negativa förutfattade meningar som en del har. Därför kommer vi att i samband med Offentliga måltidens dag satsa på kommunikation i sociala medier. Vi vill berätta om restaurangenhetens koncept, förklara hur vi arbetar i köken i vårt dagliga arbete och visa hur maten lagas hantverksmässigt. Det är bra mat i magen varje dag!

Kontakt: Mohamad Alnaccache, 021-39 81 49


Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post