Landsbygdsnätverket
Bildcollage med mat och måltider

Västra Götalands län

Detta händer i Västra Götalands län under Offentliga måltidens dag den 19 oktober 2023.

Bengtsfors kommun


Äppelkaka till efterrätt

I alla våra kök kommer vi att servera en köttfärssoppa med rotfrukter, där så mycket som möjligt är närproducerat. Vi kommer även bjuda på äppelkaka med vaniljyoghurt till efterrätt.

Kontakt: Josefin Bäckström, 0531-526 139

Följ oss gärna på Instagram: @maltidsenhetenbengtsfors Länk till annan webbplats.


Bollebygds kommun


Husmanskost - matgästen röstar fram!

Våra unga matgäster i förskola/skola får rösta fram favorit bland fem klassiska rätter. Så det kan komma att se lite olika ut i våra förskolor och skolor. Inom äldreomsorgen serveras hemlagade köttbullar tillsammans med tillbehör och en smaskig dessert.

Instagram: @matgladje_bollebygd Länk till annan webbplats.

Kontakt: Therese Lindh, 0734-647107


Falköpings kommun


Fokus på lokal matproduktion

Under denna dag kommer måltidsverksamheten i Falköpings kommun lyfta den offentliga måltiden och kopplingen till lokala producenter. Detta gör vi genom att bjuda vårdnadshavare i skolan på lunch – och denna dag står vildsvin på menyn, som köps in från en lokal jägare/viltvårdsanläggning.

Inom äldreomsorgen uppmärksammas den skaraborgska högtiden "Grynkorvens dag" och då står självklart grynkorv på menyn.

Kontakt: Emma Ottosson, 0515-88 54 76

På Instagram heter vi: @dinmatifalkoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Grästorps kommun


Offentliga måltidens dag

Mer information om vårt firande kommer inom kort.

Kontakt: Anna Ornelid, 0514-580 73


Gullspångs kommun


Närproducerat och populärt

Vi i Gullspångs och Töreboda kommuner kommer att uppmärksamma Offentliga måltidens dag med att servera en populär rätt gjord på lokalproducerat kött. Vi sätter också lite extra guldkant denna dag genom att servera en liten dessert. Inom äldreomsorgen uppmärksammas den skaraborgska högtiden Grynkorvens dag och i våra matsalar kommer materialet från MATtanken att finnas uppsatt och tillgängligt.

Kontakt: Tomas Karlsson, 0506-360 23


Götene kommun


Vi uppmärksammar Offentliga måltidens dag

Vi uppmärksammar denna dag som även sammanfaller med Grynkorvens dag, Skaraborgs nationalrätt med att servera just grynkorv och potatismos. Till skola/förskola kommer det serveras en korvbuffé. Vår kommunikationsavdelning kommer också följa ett kök under veckan just runt den 19 oktober och lägga upp bilder på kommunens stafettkonto på instagram. Här kommer köket dela med sig av sin vardag.

Kontakt: Kristina Fahlgren Palm, kristina.fahlgrenpalm@skara.se, 0511-327 82


Kungälvs kommun


Trerättersmeny på äldreboenden


På våra äldreboenden uppmärksammas Offentliga måltidens dag genom att vi serverar en festlig trerättersmeny. Menyerna varierar på våra olika äldreboenden, då det är köket som tillsammans med hyresgäster och kostombud planerar menyn.

Kontakt: Charlotte Sandsgård, charlotte.sandsgard@kungalv.se, 072-535 48 78


Lidköpings kommun


Vi uppmärksammar Offentliga måltidens dag

Vi kommer servera den populära rätten "köttfärssås med pasta" till förskola och skola. Vi kommer även ha en temavecka med rotfrukter. Inom äldreomsorgen uppmärksammas den skaraborgska högtiden "Grynkorvens dag". Grynkorven köps in från en lokal producent.

Kontakt: Ann-Christine Boström, 070-8295156


Lilla Edets kommun


Sjömat på nytt sätt

På Offentliga måltidens dag serveras alla kommunens matgäster i förskola, skola och äldreomsorg sjömat på nytt sätt, i form av musslebullar med potatis- och palsternackspuré, vitvinsås och tillbehör.

För att kunna visa kostenhetens vardag kommer vi även att bjuda in politiker och chefer till vår verksamhet.

Kontakt: Camilla Grek, 0520-659 987

Instagram: @kostenhetenlillaedet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 


Marks kommun


Soppa, efterrätt och svenska råvaror i säsong

Matgästerna i kommunens kök inom förskola, skola, gymnasiet samt äldreomsorg kommer bjudas på ost- och potatissoppa gjord på svenska råvaror i säsong. Till soppan serveras hembakat baljväxtbröd bröd och till efterrätt blir det äppelpaj med vaniljsås.


Melleruds kommun


Melleruds special

Vi kommer att servera Melleruds special med våffla, mos och korv på alla skolor, förskolor och inom äldreomsorgen. Vi får besök av politiker och på Rådaskolan kommer kommunstyrelsens ordförande att servera mat.

Kontakt: Martin Zetterström, 0530-181 77

Vi finns på instagram! @radarestaurangenmellerud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @asebrokoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och @serviceenhetenmellerud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Munkedals kommun


Närproducerat och populärt

Munkedals kommun kommer att uppmärksamma den offentliga måltidens dag den 19/10 dagen med att servera en populär rätt gjord på lokalproducerat kött. Vi sätter också lite extra guldkant denna dag och serverar en liten dessert dagen till ära. i Våra matsalar kommer materialet från MATtanken att finnas uppsatt och tillgängligt.

Kontakt: Sandra Ostwald, 0524-183 98 eller Magnus Eriksson, 0524-180 13

Vi finns på Instagram: @malet_ar_maltiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Skara kommun

Vi uppmärksammar Offentliga måltidens dag

Vi uppmärksammar denna dag som även sammanfaller med Grynkorvens dag, Skaraborgs nationalrätt med att servera just grynkorv och potatismos. Till skola/förskola kommer det serveras en korvbuffé. Vår kommunikationsavdelning kommer också följa ett kök under veckan just runt den 19 oktober och lägga upp bilder på kommunens stafettkonto på instagram. Här kommer köket dela med sig av sin vardag.

Kontakt: Kristina Fahlgren Palm, kristina.fahlgrenpalm@skara.se, 0511-327 82


Skövde kommun


Havets skafferi

Skövde kommuns måltidsavdelning har under några år arbetat mot målet att kunna erbjuda sina matgäster en innovativ, smakrik och hållbar sjömatsmeny med råvaror från Sverige. Under Offentliga måltidens dag kommer förskolor och skolor ha temat ”Havets skafferi”. På menyn kommer finnas olika maträtter av musslor, tång, sillfärs, clariasfärs och mycket annat. Vi hoppas att dagen kan väcka nyfikenhet hos våra unga matgäster, kring vad havet har att erbjuda.

På våra äldreboenden kommer vi denna dag att erbjuda en trerätters lunchmeny där huvudrätten består av Skaraborgs nationalrätt Grynkorv med klassiska tillbehör. Vi hoppas på många fina dukningar och kanske att ett och annat mat-minne dyker upp.

Kontakt: Ida Henriksson, 073-800 34 61

Följ oss gärna på vår webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i sociala medier! Den som inte har turen att ha tillgång till kommunens offentliga måltider kan följa dess hashtag #maträttskövde och ta del av allt gott.

Här hittar du oss på Instagram: @ida_maltidsutvecklare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @skovdekommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @bokenkok, @cafe.ekedal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @bissgardensforskolekok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @ekebackens.kockar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @rosenhagaskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @vasterhojdskoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @claesborgkoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @restaurang_helenaskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @varsasfsk_kok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @mellomkvarnsforskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @karstorpsforskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @aspofskkok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @billingsdalsskolan.koket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @vasarestaurangen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @sventorpkoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @cafe_gallerian Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @restaurang_bagaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @stopenkoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @lundenskolanskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @billingskolans_restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @kapplundakoket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @koketitimmersdala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tibro kommun


Ängens förskola firar Offentliga måltidens dag


Barnen på Ängens förskola får önska mat till lunchen. Vi kommer också servera stekta äpplen med havrecrisp och yoghurt till efterrätt.

Kontakt: Marie Andersson, marie.matsson@tibro.se, 0504-183 67

Vi finns på Instagram: @maries_forskolekok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Töreboda kommun


Närproducerat och populärt

Vi i Töreboda och Gullspångs kommuner kommer att uppmärksamma Offentliga måltidens dag med att servera en populär rätt gjord på lokalproducerat kött. Vi sätter också lite extra guldkant denna dag genom att servera en liten dessert. Inom äldreomsorgen uppmärksammas den skaraborgska högtiden Grynkorvens dag och i våra matsalar kommer materialet från MATtanken att finnas uppsatt och tillgängligt.

Kontakt: Tomas Karlsson, 0506-360 23


Uddevalla kommun

Bohusläns landskapsmåltid

Måltidsservice kommer denna dag att servera Bohusläns landskapsmåltid i alla verksamheter. Musselbullar, potatismos, skirat smör, lingon och pressgurka. Sjömat med lokal anknytning!

Kontakt: Karin Nilsson, 0522-69 70 88

Följ oss gärna på Instagram: @maltidsservice_ua_forskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.@maltidsservice_ua_grundskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @maltidsservice_ua_gymnasiet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och @maltidsservice_ua_aldreomsorg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ulricehamns kommun


Dessert till alla!

Till alla barn/elever i förskola/skola kommer det denna dag bjudas på dessert. Äppelpaj på svenska äpplen med härlig vaniljsås med. Det kommer ställas ut bordspratare, dekoreras i matsal och ev. ett reportage i lokala tidningen. Även föräldrar är mer än välkomna denna dag, för att ta del av barnens måltid.

Instagram: @kostenhetenulricehamn Länk till annan webbplats.

Kontakt: Johanna Skenning, 0321-595208


Vara kommun


Grynkorvens dag

Vi uppmärksammar Offentliga måltidens dag med att även fira Grynkorvens dag. Alla våra restauranger serverar en tvårättersmeny bestående av: Närproducerad grynkorv som serveras i sällskap av potatismos och senapssås. Som avslutning komponerar varje kök sin egen dessert, vilken hittar du på respektive skolas konto på skolmatappen och omsorgsappen. Som vegetariskt alternativ serveras bönbiffar med kantareller.

Följ våra kök på Instagram: @Lagmanskoket Länk till annan webbplats. @Alleskolanskok Länk till annan webbplats. @vastraforskolanskok Länk till annan webbplats. @Torsgardenskok Länk till annan webbplats. @Nastegarsskolanskok Länk till annan webbplats. @Leveneskolakok Länk till annan webbplats. @Solgardenvara Länk till annan webbplats.

Kontakt: Louise Thorsson, 0512-31886


Åmåls kommun


Vi firar Offentliga måltidens dag

Vi kommer att uppmärksamma Offentliga måltidens dag i alla våra kök på förskolor, skolor och inom äldreomsorgen.

Kontakt: Susanne Carlsson, 0532-777 249

På instagram hittar ni oss på @mat_i_forskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., @mat_grundskolan_amal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och @seniormat_amal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och @centralkoket_karlberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post